Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szabadtéren edzett a magyarok egyik csoportellenfele

2021. január 10. 12:06 // Forrás: MTI
A magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő uruguayi férfi kézilabda-válogatott a koronavírus-járvány miatt csak szabadtéren tudott edzeni a felkészülés során.

"Olyan óvintézkedések vannak érvényben nálunk, amelyek nem tették lehetővé, hogy csarnokban eddzünk, ezért szabadtéren készültünk" - mondta a jövő szerdán kezdődő egyiptomi torna honlapján Jorge Botejara szövetségi kapitány.

Hozzátette, a világjárvány miatt - a magyarokhoz hasonlóan - barátságos mérkőzéseket sem tudtak játszani. Az uruguayi bajnokság márciustól augusztusig szünetelt, majd decemberben ismét félbeszakadt.

A gízai A csoportban a magyarok jövő vasárnap találkoznak Uruguay csapatával. A szövetségi kapitány szerint a németek és a magyarok is az élmezőnyhöz tartoznak, a Zöld-foki Köztársaság néhány játékosa pedig szintén profi bajnokságokban szerepel, ezért ugyancsak erős ellenfélnek számít a dél-amerikaiak számára. Mindezek ellenére a saját csapatától arra számít, hogy jól játszik, és az erőfeszítéseik gyümölcsözőek lesznek majd.

Jorge Botejara kijelentette: a világbajnokság létszámának 32 csapatossá növelése a kisebb nemzetek számára segít népszerűsíteni a sportágat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.