Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Ezek lesznek a hosszú hétvégék és munkanap-áthelyezések 2021-ben

2021. január 7. 4:00
Még hat hosszú hétvégének örülhetünk idén, és csak egy munkanapot kell majd szombaton ledolgozni.

Idén még öt háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége lesz (egyen már túl vagyunk, újévkor, január 1-3 között volt hosszúhétvége)– derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egy tavalyi közleményéből. A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását évenként rendelet szabályozza, amelynek megalkotása az ITM feladatkörébe tartozik. 

A munkaszüneti napokat a Munka Törvénykönyve határozza meg. E szerint mindenkori munkaszüneti napnap számít: január 1. (újév), március 15. (1848-as forradalom), nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., (munka ünnepe),pünkösdhétfő, augusztus 20. (államalapítás ünnepe), október 23. (1956-os forradalom), november 1. (mindenszentek), és december 25-26. (karácsony).

2021-ben a munkanapok átrendezése egyedül a szenteste miatt lesz indokolt, december 24-ét két héttel korábban, december 11-én (szombaton) kell majd ledolgozni.

2021-ben összesen hat háromnapos és egy négynapos hosszúhétvégével számolhatunk:

  • Újév háromnapos hosszúhétvége: január 1-2-3 (ezen már ugye túl vagyunk).
     
  • Március 15. háromnapos hosszúhétvége, mivel 15-e hétfőre esik (március 13-14-15).
     
  • Húsvét négynapos hosszúhétvége: április 2-3-4-5 (nagypéntektől húsvéthétfőig).
     
  • Május 1. szombat- itt nem lesz se hosszúhétvége, se munkanap áthelyezés.
     
  • Május 24. pünkösdi háromnapos hosszú hétvége: szombat-vasárnap-hétfő (május 22-23-24).
     
  • Augusztus 20. háromnapos hosszúhétvége: augusztus 20-21-22 (péntek-szombat-vasárnap).
     
  • Október 23., szombat- itt nem lesz se hosszúhétvége, se munkanap áthelyezés.
     
  • November 1. mindenszentek, háromnapos hosszúhétvége: november elseje hétfő lesz majd, így szombat-vasárnap-hétfő hosszúhétvége lesz (október 30-31 és november 1.).
     
  • Szenteste és karácsony háromnapos hosszúhétvége: a december 24-i munkanap áthelyezés miatt háromnapos hosszúhétvége lesz december 24-25-26 között. (péntek-szombat-vasárnap).

Terveket és naptárakat elő!

Fotó: Freepik (kwangmoop).

Ge. Á.
további cikkek
Senki nem tudja, hogy ki volt az az orvos pontosan, akiről egy sziklát neveztek el Pétfürdőn Senki nem tudja, hogy ki volt az az orvos pontosan, akiről egy sziklát neveztek el Pétfürdőn Hajmáskér és Öskü között a 8-as útról is jól látszik egy sziklás kitüremkedés a domboldalból. A környékbeliek csak Doktor-sziklának hívják ezt a nyúlványt, de hogy miért, azt senki nem tudja pontosan. Legenda viszont több is van erről a titokzatos orvosról, akiről egy természeti képződményt neveztek el. 2024. február 23. 22:28 Valahol még tartja magát a jég a Bakonyban szabadidő Valahol még tartja magát a jég a Bakonyban Bár a Balaton jegesedését a pluszba átforduló nappali hőmérséklet megállította, a Bakonyban így is maradtak olyan zúgok, ahol még tartja magát a kővé dermedt víz. Bakonynána mellett a Római-fürdő nyáron a turisták kedvelt célpontja, télen viszont egy egészen másik arcát mutatja. Fotóriporterünk ekkor kereste fel a völgyzugban lévő helyet, hogy megörökítse, hogyan tör magának utat az olvadó víz a jégpáncéllal borított kövek között. 2024. január 27. 14:13 Ne akarj a szabadidődben is produktív lenni! életmód Ne akarj a szabadidődben is produktív lenni! A „hustle culture”, a teljesítménykényszer annyira átitatja az életünket, hogy minden percünket hasznosan akarjuk elölteni, ami azonban hosszú távon mind a fizikai, mind a mentális egészségünkre rossz hatást gyakorol.  2024. január 11. 14:22 Merre indulj és mit csinálj, ha kiélveznéd a telet, de a síelés nem opció? Merre indulj és mit csinálj, ha kiélveznéd a telet, de a síelés nem opció? Nem csak a nosztalgia szól belőlünk, ha úgy véljük, gyerekként a január még csupa móka volt és nem csak emlékeztetője annak, hogy ideje felvenni a megszokott munkatempót. Akkor még lehetett órák hosszat szánkózni a domboldalon, hógolyócsatákat szervezni, meg úgy egyszerűen elmerülni a fehér táj szépségében. Most, ha épp nem tudsz síelni, így nem opciók a síparadicsomok, úgy tűnhet, a téli élvezeteknek lőttek. Pedig ez nem igaz. 2024. január 9. 16:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.