Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Adóbejelentési határidő

2021. január 5. 14:31

Tisztelt Adózóink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy fontos adatbejelentési határidő közeledik a magánszemélyek kommunális adója, az építményadó, valamint a telekadó vonatkozásában, ugyanis 2021. január 1-jei állapotnak megfelelően, amennyiben bármilyen adóztatást érintő változás (pl. lakás, nem lakás céljára szolgáló építmény vagy telek szerzése, értékesítése stb.) történt, arról 2021. január 15-ig adatbejelentést kell teljesíteniük az önkormányzati adóhatóság felé.
Az adókötelezettségeket a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi adókról szóló többszörösen módosított 33/2014. (VI.30.) számú rendelete állapítja meg. 

Kommunális adókötelezettség terheli azt a magánszemélyt, aki az Önkormányzat illetékességi területén lévő lakás tulajdonosa, illetve nem magánszemély tulajdonában álló lakás bérleti jogával rendelkezik.

Építményadó köteles az Önkormányzat illetékességi területén lévő építmények közül a lakás és a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész. Mentes az építményadó alól a magánszemély tulajdonában lévő és életvitelszerű lakhatást biztosító lakás, amely után a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendelkezés alapján kell helyi adót fizetni. A mentesség feltétele továbbá, hogy a lakás sem egészben, sem részben egyéb szálláshely-szolgáltatás céljára nem hasznosított.

Telekadó köteles az Önkormányzat illetékességi területén lévő telek. 

Az adatbejelentéshez szükséges nyomtatványok (kitöltési útmutatóval) letölthetőek a www.veszprem.hu honlapról, beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodán, illetve az Elektronikus önkormányzati portálon (nyitólap: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) keresztül elektronikus úton is beküldhetőek. A gazdálkodó szervezetek, az adóügyekben elektronikus kapcsolattartásra kötelezett szervezetek, valamint az egyéni vállalkozási tevékenységet folytató természetes személyek elektronikus kapcsolattartásra és elektronikus ügyintézésre kötelezettek.

A www.veszprem.hu honlapon további részletes tájékoztatás adózóink részére rendelkezésre áll. 

Amennyiben a nyomtatványok kitöltésével, az ügyintézés menetével kapcsolatban további kérdéseik vannak, kérjük, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot adóirodánkkal telefonon, illetve személyesen. 

Ügyfélszolgálati Iroda: Veszprém, Szabadság tér 15. Földszint
Ügyfélfogadási időpontok:           Hétfő:               7.30-16.00
                                                Szerda:             7.30-17.30
                                                Péntek:             7.30-12.00
Az ügyfélszolgálati irodákban egyidejűleg csak annyi ügyfél tartózkodhat ahány ügyintéző. Várakozni az ügyfélszolgálati iroda előtt, a távolságtartási szabályok betartásával lehetséges (legalább 1,5 méteres távolság betartásával). Az ügyfélszolgálati irodákba történő belépés után javasoljuk a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát. Az irodában a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező.


VMJV Polgármesteri Hivatal Adóiroda 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.