2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Ezek a témák érdekelték leginkább olvasóinkat 2020-ban

2021. január 2. 17:39
Az év végén megnéztük a Vehír éves statisztikáját és, hogy mely témákra voltak leginkább kíváncsiak olvasóink.

5. A polgármester bejelentette, hogy milyen intézkedéseket hoz a koronavírus első hullámakor

A 2020-as évet végigkísérte a járvány, ezért nem meglepő, hogy legolvasotbb cikkeink között is szerepel ez a téma. Az ötödik helyre fért fel Porga Gyula márciusi bejelentése, amikor a polgármester részletezte, hogy milyen intézkedéseket hoz a fertőzések megállaítása érdekében. Ezt a sajtótájékoztatót egyébként Facebook-oldalunkon élőben közvetítettük.

Kapcsolódó cikk
Íme a veszprémi intézkedések a koronavírus megállítása érdekében
Porga Gyula polgármester sajtótájékoztatón ismertette, hogy milyen intézkedéseket vezetnek be Veszprémben a koronavírus megfékezése érdekében.

4. Elsőként a Vehíren láthatták azt a biztonsági kamerás felvételt, ami a Jutasi úti ékszerbolt kirablásakor készült

November elején fényes nappal ismeretlen tettesek szétverték és kirabolták a Jutasi úti ékszerboltot. Az itt készült biztonsági kamerás felvétel szerkesztőségünkbe is eljutott.

Kapcsolódó cikk
Videón az ékszerbolt kirablása
A biztonsági kamera felvételén látható az egész bűncselekmény. Kérjük, csak erős idegzetűek nyissák meg a cikket!

3. Márciusban kézilabdázóink új szerepben tűntek fel

A dobogó harmadik fokára a Telekom Veszprém kézilabdázói állhattak fel, már ami a legolvasottabb cikkeinket illeti. Márciusban, szintén a koronavírus-járvány első hullámában önkéntes munkát vállaltak Sterbikék és az egyik szupermarketben segítettek az áruk feltöltésében.

Kapcsolódó cikk
Árufeltöltőnek álltak a veszprémi kézisek
Edzés, illetve irodai munka hiányában a vezetőktől az edzőkön át a játékosokig mindenki átvállalta a hétfő esti műszakot egy veszprémi szupermarketben. Így a kapuslegenda Sterbik Árpád mellett a sportigazgató Nagy László, de még a gazdasági társaság ügyvezetője, dr. Csík Zoltán is árut töltött: a járványra való tekintettel természetesen maszkban és kesztyűben.

2. Az egykori titkos bázis, ahol az atomtölteteket tárolták is népszerű cikk volt 2020-ban

A második legolvasottabb cikkünk nem a koronavírusról szól, nem katasztrófáról tudósítottunk, hanem a rendszerváltás előtti időket idéztük fel benne, amikor Tótvázsony mellett még igazi atomtölteteket tároltak.

Kapcsolódó cikk
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.

1. Amikor megmozdult a föld Veszprém alatt is

2020-ban a legolvasottabb cikkünket pár nappal az év vége előtt publikáltuk. December 29-én Horvátországban 6-os erősségű földrengés volt, aminek rengéseit Veszprémben és a környéken is lehetett érezni. A húszemeletesre felszerelt webkamera felvette, ahogy 12:22 perckor elkezd hullámozni a föld. Az erről készült videófelvételt mi is közzétettük, ami alig 2 nap alatt a legolvasottabb cikkünk lett 2020-ban.

Kapcsolódó cikk
Videón a Veszprémben is érezhető földrengés
A húszemeletes tetején elhelyezett webkamera képe rögzítette, ahogy megmozdult a föld Veszprémben is.
vehir.hu

További cikkek

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!
A május 10-ei madarak és fák napja alkalmából gyűltek össze az Európa Kulturális Főváros Program csapatából, valamint önkénteseiből többen, hogy a Veszprém Megyei Honismereti Egyesülettel, valamint néhány másik pártoló taggal közösen megtisztítsák a Sintér-árkot, hogy a jövőben bárki számára egy kényelmes, zöldövezeti túraútvonal legyen.
Együttműködés indul a MOME és a Pannon Egyetem között
Együttműködés indul a MOME és a Pannon Egyetem között
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa év sikeres megvalósítása érdekében a Pannon Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.
Dr. Wlassics Katalin az Év Veszprémi Mentőse
Dr. Wlassics Katalin az Év Veszprémi Mentőse
A közgyűlés a betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként ítélte dr. Wlassics Katalinnak az Év Veszprémi Mentőse díjat.
Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Nemrég jelentette be a Porga Gyula, polgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő közösen, hogy Veszprémben 2022 év végéig állami támogatásból - a Modern Városok Program keretében - és részben saját forrásból 16 km-nyi út újul meg. Körbejártuk ezeknek az utcáknak a nagy részét és dokumentáltuk a jelenlegi állapotot, hogy mire fognak elkölteni 5,3 milliárd forintot.
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.