2021. január 28.
//
Károly, névnap

Nem emelkednek jövőre a V-busz és a gyermekétkeztetés árai, a Balaton Bútorgyár területét pedig megvásárolja a város

Porga Gyula polgármester az év végén több pozitív hírt is bejelentett, miután a Kormány döntött több támogatási forrás odaítéléséről is Veszprémnek.

A polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy 2021-ben milyen támogatásokat kap a város. A teljes szöveget változtatás nélkül közöljük.

Mindannyiunk számára nehéz év volt 2020, sok megpróbáltatással és számtalan váratlan helyzettel szembesültünk. Terveinket váratlanul húzta keresztül a koronavírus, a korlátozások és a veszélyhelyzet, valamint az ezekkel járó következmények, bevételi kiesések. A kiszámíthatatlanságban az új tervek háttérbe szorultak, a mindennapi boldogulás és a védekezést, ellátást biztosító szervezetek, intézmények biztonságos működése kerültek a legelső helyre.

A nehézségek mellett óvatosan tervezzük a 2021-es évet, de már jól látható, hogy ez az esztendő is számos nehézséget hoz majd. Éppen ezért talán még jobban értékeljük a segítséget, támogatást. Az év utolsó napjaiban a Magyar Kormány számos olyan döntést hozott, ami óriási segítséget jelent Veszprém önkormányzatának, városának.

Örömmel osztom meg Önökkel a jó hírt, miszerint:

- a Magyar Kormány döntése értelmében Veszprém 1,380 milliárd forintot kap a város működésének támogatására. Ebből az összegből a VKSZ Zrt közüzemi szolgáltató, a Veszprémi Állatkert és a V-Busz közlekedési vállalat részesülnek még 2020-ban. Fontos hangsúlyozni, hogy ez az összeg nem plusz támogatásként érkezik meg a cégekhez, hanem a napi működését biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a 2021-es városi költségvetésből a cégek működési támogatása ezen összeggel csökkeni fog. A 2021. évi költségvetés összeállításánál ez óriási segítséget jelent az önkormányzatunknak, hiszen 1,3 milliárd forinttal kevesebb lesz az összkiadásunk.

- Szintén a kormánydöntés értelmében vonjuk vissza a helyi rendelkezést a jövő évre tervezett gyermekétkeztetési és tömegközlekedési díjemelésről. Mindkét szolgáltatás a 2020-as évben kiszabott díjakkal működik tovább jövőre is. Aki már megvásárolta a szolgáltatásokat az természetesen visszakapja a különbözetet.

- A végére pedig szintén jó hírt oszthatok meg Önökkel. A belvárosban régóta elhanyagolt, méltatlan állapotú terület megvásárlását 3,303 milliárd forinttal támogatja a Magyar Kormány. Az egykori Balaton Bútorgyár és a volt szakszervezeti irodaház épületeinek megvásárlása régi vágya volt az önkormányzatnak, melyhez most megkapjuk a forrást az állam támogatásával.

A fentiek enyhítenek egy picit a 2020-as év megpróbáltatásain és adnak némi reményt arra, hogy a következő esztendő bár nehéz lesz, de nem vagyunk egyedül a bajban sem!

Boldog, kiegyensúlyozott, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánok Önöknek!

Porga Gyula, polgármester

vehir.hu

További cikkek

Már a 150 főnél kisebb létszámú idősotthonok lakóit is beoltották Veszprémben
Már a 150 főnél kisebb létszámú idősotthonok lakóit is beoltották Veszprémben
Jól halad az oltási program, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy már a 150 főnél kisebb létszámú idősotthonok lakói is megkapták a vakcinát. Szerdán a Völgyikút és a Török Ignác úti intézmények lakóit, valamint dolgozóit pár óra alatt beoltották.
A lakatosmester, aki az ízek szerelmese
A lakatosmester, aki az ízek szerelmese
Tűztől tűzig – így is összefoglalhatnánk a veszprémi születésű Martinek Ferenc életútját. Közel ötven esztendeje esztergályosként nyitott be a munka világának kapuján, nem sokkal később lakatosmester lett belőle. Belekóstolt a vendéglátós szakmába is: a sültek íze pedig rabul ejtette; két tűz közé sodorta az élet, ő azonban nem vallott szégyent.
Fokozhatja a gyógyíthatatlan látásromlás esélyét a légszennyezés
Fokozhatja a gyógyíthatatlan látásromlás esélyét a légszennyezés
A légszennyezés növekedése fokozza a visszafordíthatatlan látásromlás kockázatát egy új tanulmány szerint.
Holokauszt emléknap: Magyarország levonta a tanulságokat
Holokauszt emléknap: Magyarország levonta a tanulságokat
Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt nemzetközi emléknapján a legmagasabb elismerését fejezte ki Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének azért a munkáért, amelyet az áldozatok emlékének megőrzése érdekében, illetve az antiszemitizmus újjáéledése ellen kifejt.
Villámlátogatás a V-Busz ügyfélszolgálatán
Villámlátogatás a V-Busz ügyfélszolgálatán
Félszáz ügyfél naponta, 20 különböző díjtermék és a legváltozatosabb kérdések. Meglátogattuk a január óta új helyen működő V-Busz ügyfélszolgálatot.