Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Példaértékű a munkájuk az oktatás-nevelésben, valamint a szociális ellátásban

2020. december 30. 16:16
Az idei Hornig- és Ranolder-díjakat is azok a veszprémiek kapták, akik kiemelkedő munkát végeztek az oktatás-nevelésben, valamint a szociális ellátásban.

Lakatos Antalné

középiskolai tanulmányait a Kállai Éva Egészségügyi szakközépiskolában végezte. Kisgyerekek iránti szeretete fordította a pedagógusi pálya felé, így kezdett el 1981-ben óvónőként dolgozni jelenlegi munkahelyén, a mai Bóbita Körzeti Óvoda Hársfa Tagóvodájában. A Soproni Óvónőképző Intézetben szerzett óvodapedagógusi diplomát. Személyiségét a gyermekek iránti szeretet, tisztelet, hivatása iránti elkötelezettség határozza meg. Szakmai munkájában kiemelt figyelmet fordít a különböző hátrányokkal küzdő gyermekek fejlesztésére, esélyegyenlőségük biztosítására. Az ezen a területen végzett munkájáért 2010-ben Teleki Blanka-díjjal tüntették ki. Csoportjaiban derűs, szeretetteljes légkör kialakításával erősíti a gyermekek érzelmi biztonságát. A szülők mellett kollégái és vezetői is tisztelik. A „Zöld Óvoda” cím elnyerésétől az „Örökös Zöld Óvoda” minősítésig vezető úton elszántan és kitartóan vezette az óvoda kollektíváját. Folyamatosan keresi, kutatja az óvoda külső és belső környezetének, szakmai színvonalának fejlesztésére kínálkozó lehetőségeket.

Benyovics Ágnes

1992 óta tagja a mai Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium tantestületének. Vezetésével az évek folyamán számtalan diák sajátította el a matematikát és a fizikát, illetve kapott olyan képzést ezekből a tantárgyakból, amivel a továbbtanulás során sikereket ért el. A minőség, az igényesség mindig alapvető érték volt számára, amit tanítványaival is el tudott fogadtatni, és ami munkakultúrájuk részévé is vált. Tanítványai mindig fegyelmezettek, jól neveltek és segítőkészek. A napi feladatokon túl nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra. Tanulói az országos versenyek első 10 helyezettje közé is rendre bekerültek. Többször választották meg a Zrínyi Ilona Matematika Verseny legsikeresebb felkészítő tanárának. Éveken át dolgozott osztályfőnökként, valamint a Diákönkormányzat vezetőjeként. Tevékenységének fontos eleme a folyamatos megújulás, a 2020-ban bevezetet e-tanrendben is kiválóan helytállt.

Petőfi Lajos

a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett biológia-testnevelés szakos tanári diplomát. A Testnevelési Főiskolán kosárlabda szakedzői végzettséget is szerzett. Veszprémben először a Lovassy Gimnáziumban tanított. Szaktudásával, motivációs képességeivel és sok éves edzői rutinjával a kosárlabdázó fiú diákjait a Középiskolai Országos Bajnokság országos döntőjéig vezette. 2004 októberétől dolgozik a Szilágyi Keresztény Iskolában testnevelőként. Egyik alapítója volt a Szilágyi Diáksport Egyesületnek. Kosárlabda csapatával az elmúlt 15 évben 30 aranyérmet szerzett a diákolimpiai versenyeken. Kitartó munkásságának köszönhetően az iskolában általánossá vált a gyerekek között a mozgás szeretete, a sportos szemlélet. Alapító tagja volt a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesületnek is. Közreműködésének köszönhetően mára stabil és kiegyensúlyozott utánpótlás bázissal rendelkezik a veszprémi kosárlabdázás. Igényes szakmai munka, elhivatottság, a másik fél iránti tisztelet, megbecsülés jellemzi, amely tulajdonságaival emberként és tanárként is jó példa a diákok előtt.

Kapcsos Gézáné

1984-ben kezdett dolgozni az akkori 13. számú Napköziotthonos Óvodában Veszprémben. Nagy figyelemmel kísérte az alternatív pedagógiai irányzatokat, szívesen kapcsolódott be ezen új irányzatok kipróbálásába. A Játékkal Mesével nevelő Óvónők Egyesületének is tagja lett, büszke volt arra, hogy a Ringató Óvoda a program modellóvodája lett. Hitvallása szerint biztosította a gyerekek számára a szeretetkapcsolatra épülő, jól megélt kisgyermekkort. Munkájával, szakmai elhivatottságával mindig segítette az óvoda szervezeti egységének erősítését. Először 2003-ban választották meg az intézmény vezető-helyettesének, 2009-től lett az óvoda általános vezető-helyettese. Munkáját igényesség, szakmai elhivatottság, emberség, magas szintű együttműködés jellemzi. Szakmai tudása alkalmassá teszi a gyakornok hallgatók szakmai képzésének vezetésére, amit szívügyének tekint. Segítőkész, humánus, empatikus tulajdonságainak köszönhetően meghatározó személyiség kollégái körében. Jelenléte hozzájárul a kiegyensúlyozott munkahelyi légkör, valamint a jó emberi kapcsolatok kialakításában.

Sulákné Hontai Mária

három cikluson át volt a Zonta Világszervezet Veszprémben működő klubjának elnöke. A civil szervezet feladatai közé tartozik a szociálisan rászoruló személyek, szervezetek támogatása is. Ennek megfelelően tevékenységével jelentősen hozzájárult a Club Veszprém város polgárait segítő jótékonysági munkájához. Anyagi, tárgyi adományokkal támogatta a város számos intézményét, ételadomány gyűjtést szervezett többek között a Családok Átmeneti Otthonában élőknek. Rendkívül érzékeny, önzetlen ember, szerény személyisége soha nem várja el az elismerést.

Kajári Gézáné

1984 óta dolgozik a veszprémi bölcsődék intézményrendszerében. Kezei alól önálló, tevékeny gyermekek kerültek át az óvodai csoportokba. Munkáját mindig alázattal, a családokat segítve végezte, akik messzemenően elégedettek voltak tevékenységével. Megbízhatóság, pontosság, tudatosság, elhivatottság, lelkiismeretesség, együttműködési szándék jellemzi. A napról napra növekvő feladatokban is fontos számára az érzékeny egymásra figyelés, a csapatmunka megvalósítása, a jó munkahelyi légkör megteremtése. Nemcsak a gyakorlati munkában, hanem a jövő szakmai nemzedékének kinevelésében is aktív szerepet vállal.

vehir.hu
további cikkek
Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. 2024. március 28. 13:34 A „nem átlagos emberek” gáláját tartották pénteken sportgála A „nem átlagos emberek” gáláját tartották pénteken Közel hetven elismerést adtak át a veszprémi sportolóknak az idén nívójában mérföldkövekkel  magasabb szintre emelt veszprémi sportgálán péntek este. Voltak olyan díjazottak is, akiket többször is a színpadra szólítottak, a legidősebb aktív sportoló pedig 90 éves volt. 2023. november 25. 15:02 Cholnoky-díj a Cholnoky-kutatónak Cholnoky-díj a Cholnoky-kutatónak Cholnoky Jenő életművében még ma is vannak felfedezésre váró részek, mondja Rybár Olivér, aki már tizenöt éve kutatja a veszprémi földrajztudós munkásságát és életét, és akit ezért az értékőrző tevékenységéért a nagy elődről elnevezett Cholnoky-emlékdíjjal ismert el a város. 2023. november 1. 12:03 Veszprém vármegye védelméért vehettek át emlékplaketteket Veszprém vármegye védelméért vehettek át emlékplaketteket Október huszonötödikén a Megyeháza Szent István-termében, ünnepélyes keretek között vehették át négyen a kitüntetést Takács Szabolcstól, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnökétől. 2023. október 27. 12:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.