Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Kulturális és egészségügyi, valamint a közszférában dolgozót is díjazott az önkormányzat idén

2020. december 29. 11:55
Hagyományosan a Perlaky-díj az egészségügyi területen, a Cholnoky-díj a kulturális életben, a Véghely-díj pedig a közszférában dolgozók elismerése Veszprémben. Idén ezeken a területeken is díjazták több ember munkáját.

Dr. Tóth Imre Ferenc

a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett. Miután a Pécsi Orvostudományi Egyetemen megszerezte általános orvosi diplomáját, a veszprémi mentőállomáson mentőápolóként kezdett dolgozni. Belgyógyászati szakvizsgáját követően 5 évig orvoslátogatóként tevékenykedett. 2000 óta praktizál az Ördögárok utca egyik felnőtt háziorvosi körzetében. Becsületes, lelkes, alapos, a szó legszorosabb értelmében háziorvos, családorvos. A hozzá személyesen ellátogatni képtelen pácienseihez házhoz megy, gyakran rendelési idején túl is fogadja betegeit. Türelmes, figyelmes, betegei minden problémáját meghallgatja, minden helyzetre keresi a megoldást. Jó tanács, jó szó nélkül senki sem távozik a rendelőjéből. Betegei számíthatnak rá, számára ők az elsők és mindennél előbbre valók.

Ujj Zsuzsanna

azon veszprémi művész, aki Veszprém szülötte, s akinek veszprémi kötődése sosem szakadt meg. Ő az a fotós, performer, dalszerző és alternatív rockzenész, akit az országos illetve nemzetközi ismertsége nyomán ismert meg a városa, s akinek a Tom Waits-dallamhoz írt sorait úgy dúdolták, hogy nem igen tudták, hogy a Dunántúli slágerben idézett helyszínek egyike a Séd menti sétány. Ujj Zsuzsanna mindenekelőtt ír, szüntelen jegyzetel, ugyanakkor műveinek a többsége megismerhetetlen marad.         Amikor fotózott rögvest elismert nőművésszé emelkedett, de a népszerűségnél és az ismertségnél többre értékelte a saját életet. Amikor fellép, félszeg. Számára a szövegesülés megtestesülés, s az intim világ része. Ujj Zsuzsanna minden szempontból antisztár. Az 1980-as évek elején kifejlődő zenei és képzőművészeti Új hullám kései alakjaként tiszteljük, aki a képzőművészet, az altarnatív rock és a költészet közösének megjelenítésére vállalkozik. A többműfajúság, az összművészeti érdeklődés indulásától fogva jellemzi. 1987-ben a Liget Galériában jelentkezett a pályanyitó kiadványával, fotókiállításával és koncertjével. 1991-ben “Második kiállítás” címen installációt mutatott be. Összességében hét önálló kiállítást hozott létre. Számos csoportos tárlaton vett részt, többek között Berlinben, Varsóban, Bécsben továbbá – 2012-ben – Londonban, a Tate Modernben. Ez utóbbin való részvételével illetve a Mission Art Galériában megrendezett 2012. évi reprezentatív kiállításával megkerülhetetlen alkotóvá vált. Verses kiadványaival, fotókiállításaival, folyóiratközlésével, hangfelvételeivel, filmjeivel, színházi programjaival, katalógusaival a korszak ikonikus alakja, annak ellenére, hogy 1991-től pusztán zenével foglalkozik. Énekes, szerző és előadóművészként a Csókolom zenekarral, és 2010 óta Darvas Kristóffal is dolgozik.

Maléth György

pályája kezdetén a csetényi Általános Iskolában dolgozott képesítés nélküli nevelőként, majd a Bakony Műveknél elektroműszerészként, a Magyar Postánál számítástechnikusként, az OTP Banknál informatikusként tevékenykedett. 2003. július 01-jén került Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához, ahol kezdetben informatikusként dolgozott, majd 2011. október 01-től az Informatikai Csoport vezetője lett. Maléth György munkaköri feladatait a legmagasabb szintű szakmai igényességgel és köztisztviselői elhivatottsággal végzi. A felmerülő problémákat hatékonyan kezeli, kreatív ötleteivel és innovatív hozzáállásával folyamatosan fejleszti a Polgármesteri Hivatal munkafolyamatait. Mindig a megoldást keresi. Végtelen türelemmel válaszol a felé irányuló kérdésekre, segít a különböző programok használatában és javaslatokat tesz az egyes szervezeti egységek munkájának könnyítésére, egyszerűsítésére. Az Informatikai Csoportot magas színvonalon vezeti, kollégáit megbecsüli, munkájukat értékeli. Intelligens, tájékozott, az új, előre mutató megoldási lehetőségekre fogékony ember. Igazi csapatjátékos, munkatársaival való kapcsolata kiegyensúlyozott, kedves, barátságos, segítőkész, derűs természetű ember.

vehir.hu
további cikkek
Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. 2024. március 28. 13:34 A „nem átlagos emberek” gáláját tartották pénteken sportgála A „nem átlagos emberek” gáláját tartották pénteken Közel hetven elismerést adtak át a veszprémi sportolóknak az idén nívójában mérföldkövekkel  magasabb szintre emelt veszprémi sportgálán péntek este. Voltak olyan díjazottak is, akiket többször is a színpadra szólítottak, a legidősebb aktív sportoló pedig 90 éves volt. 2023. november 25. 15:02 Cholnoky-díj a Cholnoky-kutatónak Cholnoky-díj a Cholnoky-kutatónak Cholnoky Jenő életművében még ma is vannak felfedezésre váró részek, mondja Rybár Olivér, aki már tizenöt éve kutatja a veszprémi földrajztudós munkásságát és életét, és akit ezért az értékőrző tevékenységéért a nagy elődről elnevezett Cholnoky-emlékdíjjal ismert el a város. 2023. november 1. 12:03 Veszprém vármegye védelméért vehettek át emlékplaketteket Veszprém vármegye védelméért vehettek át emlékplaketteket Október huszonötödikén a Megyeháza Szent István-termében, ünnepélyes keretek között vehették át négyen a kitüntetést Takács Szabolcstól, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnökétől. 2023. október 27. 12:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.