2023. február 1.
//
Ignác névnap

Gyermekeknek varázsolnak melegételt karácsonyra

A szeretet ünnepéhez közeledve páratlan összefogás alakult ki Veszprémben, amelynek köszönhetően a kórház gyermekosztályára is bőséges, finom vacsora kerülhet karácsonykor.

Ahogy közeledik a karácsony, tapasztalhatjuk, hogy az emberek egyre jobban lázban égnek. Fel-felröppen az idegölő gondolat, hogy vajon jó lesz-e párunkra a méregdrága ruha, amit vásároltunk, vagy éppen a gyűrű, mert ugyebár roppant romantikus megkérni kedvesünk kezét a szeretet ünnepén. Micsoda egetrengető problémák.

Közben pedig bele sem gondolunk abba, hogy míg mi javarészt azzal vagyunk elfoglalva, hogyan múljuk felül rokonainkat ételkülönlegességek tekintetében, addig sokaknak ez az ünnep maga a pokol. Ugyanis vannak többgyermekes családok, ahol nemhogy ajándékra, sokszor sajnos fűtésre, betevőre sem futja karácsonykor.

Ürményi Norbert (Ada-Bau), Horváth Barbara (Sirály Pizzéria), Strenner Petra (Chill Bistro)Ürményi Norbert (Ada-Bau), Horváth Barbara (Sirály Pizzéria), Strenner Petra (Chill Bistro)

Cégvezetőként úgy gondolom, a legfontosabb, hogy ne felejtsük el, egykor honnan indultunk. Ha sikerül ezt betartanunk, az egyenértékű lesz azzal, hogy amíg lehetőségünk engedi, addig segítsünk is. Hogy kiken? Akik valóban rászorulnak. Családapaként mondom, hogy egy szülőnek nincs nagyobb fájdalom annál, ha a gyermekei elé nap mint nap szerény mennyiségű, hideg vacsorát kell leraknia

– emlegette fel gondolatait Ürményi Norbert, a veszprémi Ada-Bau Kft. tulajdonosa. Az ügyvezető elmondta, karácsony közeledtével egy összefogás kialakítása is megfogalmazódott benne, amely értő fülekre talált.

A közelmúltban felkerestem két veszprémi éttermet, a Chill Bistrot, valamint a Sirály Pizzériát, hogy lehetőségeinkhez mérten varázsoljunk melegételt rászoruló családok karácsonyi asztalára. Elmondtam, hogy cégünk biztosítaná az anyagi költségeket, az éttermeknek pedig elkészíteni kellene a vacsorát. Nagy öröm számomra, hogy mindkét irányból örömmel mondtak igent az együttműködésre.

Strenner Petra, a Chill Bistro társtulajdonosa hangsúlyozta, egy percig sem gondolkoztak a megkeresést követően, azonnal tervezésbe is kezdtek, hogy december 23-án már csak a kiszállításra kelljen koncentrálniuk.

Nem volt kérdés, hogy segítünk-e, csak az, hogy kiken. Egy kedves tanár barátnőm ismeretségén keresztül azonban olyan rászoruló családok elérhetőségét kaptuk meg, ahol több gyermek is van, tehát valóban jól jön a segítség. A Sirály Pizzériával karöltve Gyulafirátóton és Kádártán összesen ötven helyre szállítunk majd ételt beleértve az ottani gyermekotthont is.

Petrától megtudhattuk, Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályára, illetve a Fenyveserdő Gyermekvédő Intézetbe is ellátogatnak majd: közel háromszáz, még gőzölgő pizzát fognak kiosztani.

Vágovits Péter, a Sirály Pizzéria vezetője egységük erejét méltatta. Rámutatott, hogyha segíteni kell, akkor a konkurencia is képes a zavartalan együttműködésre. Így is történt, minden feladatot együtt oldottak meg.

Többször is leültünk egyeztetni a Chill Bistro tulajdonosaival. Arra jutottunk, hogy megosztjuk a munkát: míg ők melegételt készítenek, addig mi hidegtálakat, és minden említett családhoz, intézményhez mindkettőből arányosan szállítunk majd. Hiszen a pizza frissen esik jól, míg a húsokat nyugodtan el lehet tenni másnapra, hogy a család szenteste is leülhessen vacsorázni az asztalhoz.

Az Ada-Bau, a Chill Bistro, és a Sirály Pizzéria többszáz veszprémi gyermek karácsonyát készül boldoggá tenni. 

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Európai polgárok nélkül nem létezhet Európa, és létre kell jönnie egy olyan európai belpolitikának, amely nem pusztán az európai intézményeket jelenti, hanem képviseli az európai embereket is - hangoztatta a területfejlesztési miniszter egy szakmai konferencián hétfőn Budapesten.
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt.
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Január havi hírösszefoglalónkban megmutatjuk, hogy bár az EKF nyitóünnepségétől volt a leghangosabb Veszprém, azért ezenkívül is voltak fontos történések az elmúlt 30 napban.
Ezeken a mesedombokon igazi élmény a gyereknevelés
Ezeken a mesedombokon igazi élmény a gyereknevelés
Veszprém hét mesés dombján nemrégiben egy új játszóház épült: a pici gyerekek itt játékos módon tágíthatják világukat és saját képességeiket, miközben az anyukák is valódi feltöltődésben részesülnek. Mert élményekre nemcsak a gyerekeknek van szükségük, de a szüleiknek is. A 7 Mesedomb Játszóházban jártunk.
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A folyamatosan változó világ napról napra új kihívások elé állítja az idén húszéves Molnár Fotó csapatát. Molnár Adrien, az üzlet tulajdonosa szerint sikerük titka a személyes kapcsolat, amit még mindig igényelnek az ügyfeleik. A cég történetéről, a technológiai trendekről és az emberi kapcsolódásról beszélgettünk.