Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C

Gyermekeknek varázsolnak melegételt karácsonyra

2020. december 23. 11:00
A szeretet ünnepéhez közeledve páratlan összefogás alakult ki Veszprémben, amelynek köszönhetően a kórház gyermekosztályára is bőséges, finom vacsora kerülhet karácsonykor.

Ahogy közeledik a karácsony, tapasztalhatjuk, hogy az emberek egyre jobban lázban égnek. Fel-felröppen az idegölő gondolat, hogy vajon jó lesz-e párunkra a méregdrága ruha, amit vásároltunk, vagy éppen a gyűrű, mert ugyebár roppant romantikus megkérni kedvesünk kezét a szeretet ünnepén. Micsoda egetrengető problémák.

Közben pedig bele sem gondolunk abba, hogy míg mi javarészt azzal vagyunk elfoglalva, hogyan múljuk felül rokonainkat ételkülönlegességek tekintetében, addig sokaknak ez az ünnep maga a pokol. Ugyanis vannak többgyermekes családok, ahol nemhogy ajándékra, sokszor sajnos fűtésre, betevőre sem futja karácsonykor.

Ürményi Norbert (Ada-Bau), Horváth Barbara (Sirály Pizzéria), Strenner Petra (Chill Bistro)Ürményi Norbert (Ada-Bau), Horváth Barbara (Sirály Pizzéria), Strenner Petra (Chill Bistro)

Cégvezetőként úgy gondolom, a legfontosabb, hogy ne felejtsük el, egykor honnan indultunk. Ha sikerül ezt betartanunk, az egyenértékű lesz azzal, hogy amíg lehetőségünk engedi, addig segítsünk is. Hogy kiken? Akik valóban rászorulnak. Családapaként mondom, hogy egy szülőnek nincs nagyobb fájdalom annál, ha a gyermekei elé nap mint nap szerény mennyiségű, hideg vacsorát kell leraknia

– emlegette fel gondolatait Ürményi Norbert, a veszprémi Ada-Bau Kft. tulajdonosa. Az ügyvezető elmondta, karácsony közeledtével egy összefogás kialakítása is megfogalmazódott benne, amely értő fülekre talált.

A közelmúltban felkerestem két veszprémi éttermet, a Chill Bistrot, valamint a Sirály Pizzériát, hogy lehetőségeinkhez mérten varázsoljunk melegételt rászoruló családok karácsonyi asztalára. Elmondtam, hogy cégünk biztosítaná az anyagi költségeket, az éttermeknek pedig elkészíteni kellene a vacsorát. Nagy öröm számomra, hogy mindkét irányból örömmel mondtak igent az együttműködésre.

Strenner Petra, a Chill Bistro társtulajdonosa hangsúlyozta, egy percig sem gondolkoztak a megkeresést követően, azonnal tervezésbe is kezdtek, hogy december 23-án már csak a kiszállításra kelljen koncentrálniuk.

Nem volt kérdés, hogy segítünk-e, csak az, hogy kiken. Egy kedves tanár barátnőm ismeretségén keresztül azonban olyan rászoruló családok elérhetőségét kaptuk meg, ahol több gyermek is van, tehát valóban jól jön a segítség. A Sirály Pizzériával karöltve Gyulafirátóton és Kádártán összesen ötven helyre szállítunk majd ételt beleértve az ottani gyermekotthont is.

Petrától megtudhattuk, Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályára, illetve a Fenyveserdő Gyermekvédő Intézetbe is ellátogatnak majd: közel háromszáz, még gőzölgő pizzát fognak kiosztani.

Vágovits Péter, a Sirály Pizzéria vezetője egységük erejét méltatta. Rámutatott, hogyha segíteni kell, akkor a konkurencia is képes a zavartalan együttműködésre. Így is történt, minden feladatot együtt oldottak meg.

Többször is leültünk egyeztetni a Chill Bistro tulajdonosaival. Arra jutottunk, hogy megosztjuk a munkát: míg ők melegételt készítenek, addig mi hidegtálakat, és minden említett családhoz, intézményhez mindkettőből arányosan szállítunk majd. Hiszen a pizza frissen esik jól, míg a húsokat nyugodtan el lehet tenni másnapra, hogy a család szenteste is leülhessen vacsorázni az asztalhoz.

Az Ada-Bau, a Chill Bistro, és a Sirály Pizzéria többszáz veszprémi gyermek karácsonyát készül boldoggá tenni. 

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. ma 11:59 Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. 2024. július 23. 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.