2021. február 27.
//
Ákos, Bátor névnap

Gyermekeknek varázsolnak melegételt karácsonyra

A szeretet ünnepéhez közeledve páratlan összefogás alakult ki Veszprémben, amelynek köszönhetően a kórház gyermekosztályára is bőséges, finom vacsora kerülhet karácsonykor.

Ahogy közeledik a karácsony, tapasztalhatjuk, hogy az emberek egyre jobban lázban égnek. Fel-felröppen az idegölő gondolat, hogy vajon jó lesz-e párunkra a méregdrága ruha, amit vásároltunk, vagy éppen a gyűrű, mert ugyebár roppant romantikus megkérni kedvesünk kezét a szeretet ünnepén. Micsoda egetrengető problémák.

Közben pedig bele sem gondolunk abba, hogy míg mi javarészt azzal vagyunk elfoglalva, hogyan múljuk felül rokonainkat ételkülönlegességek tekintetében, addig sokaknak ez az ünnep maga a pokol. Ugyanis vannak többgyermekes családok, ahol nemhogy ajándékra, sokszor sajnos fűtésre, betevőre sem futja karácsonykor.

Ürményi Norbert (Ada-Bau), Horváth Barbara (Sirály Pizzéria), Strenner Petra (Chill Bistro)Ürményi Norbert (Ada-Bau), Horváth Barbara (Sirály Pizzéria), Strenner Petra (Chill Bistro)

Cégvezetőként úgy gondolom, a legfontosabb, hogy ne felejtsük el, egykor honnan indultunk. Ha sikerül ezt betartanunk, az egyenértékű lesz azzal, hogy amíg lehetőségünk engedi, addig segítsünk is. Hogy kiken? Akik valóban rászorulnak. Családapaként mondom, hogy egy szülőnek nincs nagyobb fájdalom annál, ha a gyermekei elé nap mint nap szerény mennyiségű, hideg vacsorát kell leraknia

– emlegette fel gondolatait Ürményi Norbert, a veszprémi Ada-Bau Kft. tulajdonosa. Az ügyvezető elmondta, karácsony közeledtével egy összefogás kialakítása is megfogalmazódott benne, amely értő fülekre talált.

A közelmúltban felkerestem két veszprémi éttermet, a Chill Bistrot, valamint a Sirály Pizzériát, hogy lehetőségeinkhez mérten varázsoljunk melegételt rászoruló családok karácsonyi asztalára. Elmondtam, hogy cégünk biztosítaná az anyagi költségeket, az éttermeknek pedig elkészíteni kellene a vacsorát. Nagy öröm számomra, hogy mindkét irányból örömmel mondtak igent az együttműködésre.

Strenner Petra, a Chill Bistro társtulajdonosa hangsúlyozta, egy percig sem gondolkoztak a megkeresést követően, azonnal tervezésbe is kezdtek, hogy december 23-án már csak a kiszállításra kelljen koncentrálniuk.

Nem volt kérdés, hogy segítünk-e, csak az, hogy kiken. Egy kedves tanár barátnőm ismeretségén keresztül azonban olyan rászoruló családok elérhetőségét kaptuk meg, ahol több gyermek is van, tehát valóban jól jön a segítség. A Sirály Pizzériával karöltve Gyulafirátóton és Kádártán összesen ötven helyre szállítunk majd ételt beleértve az ottani gyermekotthont is.

Petrától megtudhattuk, Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályára, illetve a Fenyveserdő Gyermekvédő Intézetbe is ellátogatnak majd: közel háromszáz, még gőzölgő pizzát fognak kiosztani.

Vágovits Péter, a Sirály Pizzéria vezetője egységük erejét méltatta. Rámutatott, hogyha segíteni kell, akkor a konkurencia is képes a zavartalan együttműködésre. Így is történt, minden feladatot együtt oldottak meg.

Többször is leültünk egyeztetni a Chill Bistro tulajdonosaival. Arra jutottunk, hogy megosztjuk a munkát: míg ők melegételt készítenek, addig mi hidegtálakat, és minden említett családhoz, intézményhez mindkettőből arányosan szállítunk majd. Hiszen a pizza frissen esik jól, míg a húsokat nyugodtan el lehet tenni másnapra, hogy a család szenteste is leülhessen vacsorázni az asztalhoz.

Az Ada-Bau, a Chill Bistro, és a Sirály Pizzéria többszáz veszprémi gyermek karácsonyát készül boldoggá tenni. 

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

A kommunista párttitkár, akit a félelme vitt a halálba
A kommunista párttitkár, akit a félelme vitt a halálba
Több ezer veszprémi lakását építette fel, miközben börtönbe, de akár halálba is küldött ártatlan embereket. Pap János évtizedekig volt Veszprém teljhatalmú ura, ma pedig már csak a szocialista épületek őrzik az emlékét, na meg a rettegés attól a diktatúrától, amit Pap elvtárs is serényen épített a XX. században.
Most kell eldöntenünk, milyen városban szeretnénk élni
Most kell eldöntenünk, milyen városban szeretnénk élni
Különleges kihívásoknak kell megfelelnie az idei költségvetésnek: fenntarthatónak kell lennie egy világjárvány közepette, de meg is kell alapoznia a 2023-as évet, amikor az egész földrész figyelme ránk irányul. Porga Gyula polgármesterrel arról beszélgettünk, milyen hatással lesznek a mindennapi életünkre a számok.
Emlékezzünk a múlt szörnyűségeire és gondoskodjunk a biztonságos jövőről!
Emlékezzünk a múlt szörnyűségeire és gondoskodjunk a biztonságos jövőről!
Szűk körben, de fontos üzenetet megfogalmazva tartotta meg a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját Veszprémben. A csütörtöki csendes koszorúzáson részt vett Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő, az IKSZ országos elnöke is, aki rövid interjút adott portálunknak.
Húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani
Húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani
Szeretnék felgyorsítani az oltások ütemét, a cél, hogy húsvétig mindenki megkapja az oltóanyagot, aki előzetesen regisztrált rá - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
Megérkezett a Sinopharm vakcina a Veszprém megyei háziorvosokhoz
Megérkezett a Sinopharm vakcina a Veszprém megyei háziorvosokhoz