Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Egyszerre jelent meg az állatvédelem az oktatásban és a gyakorlatban

2020. december 13. 4:00
Egy furgonnyi állateledelt gyűjtöttek össze a Deák Ferenc Általános Iskola diákjai és pedagógusai, amit szombat délelőtt adtak át a Vackoló állatmenhely részére. Az iskolában a gyűjtés mellett egy kiállítást is rendeztek az állatvédelemmel kapcsolatos nevelés jegyében.

Több héten át tartott az a jótékonysági gyűjtés, amit a Deák Iskolában rendeztek abból a célból, hogy támogassák a veszprémi Vackoló állatmenhely közel 150 lakóját, javában kutyáit és macskáit.

Az alsó és felső tagozatos diákok főleg állateledelt, játékokat és pórázt, nyakörvet ajánlottak fel, olyan termékeket és eszközöket, amelyek nélkülözhetetlenek a menhely napi működésében.

Az összegyűjtött adományokat a szervezők szombat délelőtt adták át a menhely vezetőinek Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossal együtt, aki a jótékonysági akció fővédnöke volt.

A Deák Iskolában egyébként a gyűjtésen kívül is kiemelt figyelmet kapott az állatvédelem az elmúlt hetekben. Ahogy azt Földesiné Pethe Andreától, a kezdeményezés ötletgazdájától megtudtuk, az iskola aulájában egy kiállítást szerveztek, ahol a diákok házi kedvenceiről készült képeket tették ki, valamint a rövid történetét az örökbefogadásuknak.

A jövőben egyébként még nagyobb teret kaphat az oktatásban az állatvédelem, ezt Ovádi Péter korábbi nyilatkozatában is kiemelte, hogy a Nemzeti Állatvédelmi Program egyik fontos alappillére, hogy már az iskolákban és óvodákban is megismerjék a gyermekek a felelős állattartás szabályait.

A tapasztalatok alapján az emberek szélesebb körében már érzékelhető némi pozitív elmozdulás a felelősségteljesebb kutyatartás irányába. Az adományátadáson a Vackoló állatmenhely vezetőitől megtudtuk, hogy az idei évben nagyobb volt az örökbefogadási hajlandóság, az emberek egyre inkább élnek az örökbefogadás lehetőségével, ez pedig számos négylábúnak jelent családot és egy szebb életet az utcai kóborlásnál, vagy a menhelyek udvarainál.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.