2023. június 2.
//
Anita, Kármen névnap

Kiderült, melyek Veszprém megye legvirágosabb települései

2020. december 4. 4:00
Veszprém Megyei Önkormányzat
Kihirdették „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” 2020. évi közterület-szépítési verseny idei nyerteseit.

A Veszprém Megyei Önkormányzat idén 18. alkalommal hirdette meg az általa életre hívott megyei közterület-szépítési versenyt. 

KupKup

A verseny létrehozásával főként az volt a céljuk, hogy ösztönözzék megyénk településeit arra – legyen szó kis falvakról vagy nagyobb lélekszámú városokról –, hogy a helyi közterületek megjelenése esztétikus, gondozása folyamatos legyen. A kezdeményezés sikerét nemcsak üde színekben pompázó virágos falvaink és városaink jelzik, hanem az is, hogy a nevező települések száma évről-évre emelkedett – tájékoztatott Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke. 

A megmérettetésre idén 62 önkormányzat (3 város és 59 község) jelentkezett. A helyszíni szemléket július 13. és 28. között tartotta a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottsága tagjaiból álló 4 tagú zsűri. A helyszíni szemlék során pontozták a gyomtalanítást, parlagfű irtást, gyepesítést, a virágültetést, a fásítást, fák ápolását, a köztéri bútorzat állagmegóvását, a vízelvezető árkok rendbetételét, a közterület tisztán tartását, takarítását valamint a településkép összhatását.

BébBéb

Polgárdy Imre elmondta: a verseny során a zsűri főként azt a fejlődést értékeli, ami a településen az előző időszakhoz képest történt, figyelemmel a település környezetének színvonalas kialakítására, a zöldterületek állapotára, a virágok ültetésére, a fásítására, a vonzó településképre, a lakókörnyezet kulturált megjelenítésére. 

A verseny keretében 8 település eredményes, 54 település pedig kiváló minősítést kapott.
A közterület-szépítési versenykiírás felhívás és értékelés alapján azon település, mely egymás után három évben kiváló minősítésben részesült, elnyeri a „Veszprém Megye Virágos Települése” címet, és mindaddig jogosult rá, míg a kiváló minősítést évente megszerzi. 2020-ban 9 település érte el az egymást követő három évben kiváló minősítést és jogosult a „Veszprém Megye Virágos Települése” címet viselésére.

„Veszprém Megye Virágos Települése” címet újonnan elnyert települések: Ábrahámhegy, Béb, Döbrönte, Egyházaskesző, Kékkút, Kisapáti, Kisberzseny, Mihályháza, Vanyola

A megyei közgyűlés elnöke szerint a közterület-szépítési verseny most is elérte célját, az önkormányzatok, a települések lakói egyaránt igyekeztek odafigyelni környezetükre és a középületek rendezettségére. Munkájuk által a megye még tisztább, szebb lett. A gondozott településkép javítja az ott élők komfort érzetét és hozzájárul a közösségi élet feltételeinek javulásához, Veszprém megye idegenforgalmi vonzerejének növekedéséhez és nem utolsó sorban a településen élők identitásának és ezáltal „helyben tartásának” erősítéséhez is.

KisberzsenyKisberzseny

A veszélyhelyzetre tekintettel a „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” 2020. évi közterület-szépítési verseny során díjátadó ünnepséget nem tartottak, az elért eredményt tanúsító okleveleket és dísztáblákat a megyei önkormányzat küldi meg a településeknek.

vehir.hu

További cikkek

Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Gerstmár Ferencet, Veszprém 2. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjét indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásra Veszprémben – közölte a párt.
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle Circular Living Concept (CLC) elnevezésű közös projektje keretében létrejött kiállítássorozattal szemléltette a hulladék művészi felhasználásának lehetőségeit Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Immár harmadik éve találkozhatunk a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség újrahasznosító kézműves foglalkozásaival a térség rendezvényein, fesztiváljain és kiemelt programjain.