Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megyénkben is romlik a levegőminőség

2020. november 24. 12:00 // Forrás: mti
Az ország nagy részén romlott a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ keddi térképe alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon veszélyes a levegőminőség. Kazincbarcika, Sajószentpéter és Miskolc, továbbá a Dunántúlon Pécs, Ajka és Várpalota levegőjét pedig egészségtelennek minősítették.

Emellett Budapest, Vác, Százhalombatta, Dunaújváros, Székesfehérvár, Tatabánya, Győr, Sopron, Szeged, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Hernádszurdok, Salgótarján és Veszprém levegőjét is kifogásoltnak minősítették, szintén a szálló por miatt.

 A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első kategória az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen, a negyedik a veszélyes minősítés.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett: rossz levegőminőség esetén a gyermekeknél, az időseknél, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, valamint a várandós kismamáknál enyhe légzőszervi tünetek, például köhögés, légúti irritáció jelentkezhet, illetve meglévő tüneteik súlyosbodhatnak.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.