2020. november 25.
//
Katalin névnap

Digitális tanrendben is kérhető az iskolai étkeztetés

Több veszprémi középiskolában a digitális tanrend idején is lehetőség van iskolai étkeztetést igényelni, az ebédet ráadásul ingyenesen házhoz is szállítják.

Bár a középiskolások szülői felügyelet nélkül is részt tudnak venni a digitális távoktatásban, a jelenlegi helyzet így is okozhat fejtörést a családoknak – például plusz feladatot jelenthet, hogy az eddig menzán étkező tinik ebédjét biztosítsák. Veszprémben azonban erre is van megoldás.

Szücs Balázs, a Historia cégcsoport ügyvezetője kérdésünkre elmondta: jelenleg az Ipari és a Lovassy diákjai számára érhető el a szolgáltatás, a Bakonygaszt – és alvállalkozó partnerükként a História Hangvilla – azonban a többi intézmény számára is biztosítja a lehetőséget, ha azok igénylik. 

illusztráció: Unsplashillusztráció: Unsplash

A házhoz szállított ebéd sem adminisztrációban, sem költségben nem jelent plusz terhet a családoknak: az étkezést ugyanúgy az iskoláknál kell igényelni, mint eddig, és az árak sem emelkedtek a kényelmi szolgáltatás ellenére sem. Ráadásul az önkormányzati szerepvállalásnak köszönhetően az iskolai étkeztetés keretei között jelentősen kedvezményesebb áron juthatnak ebédhez a diákok, mintha egy vendéglátóhelyről rendelnének. 

A házhoz szállítást a História Hangvilla munkatársai végzik Veszprém területén belül – ideértve Gyulafirátótot és Kádártát is. Szücs Balázs hozzátette: a szolgáltatást már igénylő iskolák diákjaitól számos pozitív visszajelzést kaptak az elmúlt napokban. 

Ennek ellenére persze reméljük, hogy a szolgáltatásra nem lesz hosszú távon szükség, és minél hamarabb újra közös asztalnál fogyaszthatják el ebédjüket a menzás diákok. 

Söge