2021. május 18.
//
Erik névnap

Digitális tanrendben is kérhető az iskolai étkeztetés

Több veszprémi középiskolában a digitális tanrend idején is lehetőség van iskolai étkeztetést igényelni, az ebédet ráadásul ingyenesen házhoz is szállítják.

Bár a középiskolások szülői felügyelet nélkül is részt tudnak venni a digitális távoktatásban, a jelenlegi helyzet így is okozhat fejtörést a családoknak – például plusz feladatot jelenthet, hogy az eddig menzán étkező tinik ebédjét biztosítsák. Veszprémben azonban erre is van megoldás.

Szücs Balázs, a Historia cégcsoport ügyvezetője kérdésünkre elmondta: jelenleg az Ipari és a Lovassy diákjai számára érhető el a szolgáltatás, a Bakonygaszt – és alvállalkozó partnerükként a História Hangvilla – azonban a többi intézmény számára is biztosítja a lehetőséget, ha azok igénylik. 

illusztráció: Unsplashillusztráció: Unsplash

A házhoz szállított ebéd sem adminisztrációban, sem költségben nem jelent plusz terhet a családoknak: az étkezést ugyanúgy az iskoláknál kell igényelni, mint eddig, és az árak sem emelkedtek a kényelmi szolgáltatás ellenére sem. Ráadásul az önkormányzati szerepvállalásnak köszönhetően az iskolai étkeztetés keretei között jelentősen kedvezményesebb áron juthatnak ebédhez a diákok, mintha egy vendéglátóhelyről rendelnének. 

A házhoz szállítást a História Hangvilla munkatársai végzik Veszprém területén belül – ideértve Gyulafirátótot és Kádártát is. Szücs Balázs hozzátette: a szolgáltatást már igénylő iskolák diákjaitól számos pozitív visszajelzést kaptak az elmúlt napokban. 

Ennek ellenére persze reméljük, hogy a szolgáltatásra nem lesz hosszú távon szükség, és minél hamarabb újra közös asztalnál fogyaszthatják el ebédjüket a menzás diákok. 

Söge

További cikkek

Szóbelizhet, aki nem tudott részt venni az írásbeli érettségin
Szóbelizhet, aki nem tudott részt venni az írásbeli érettségin
A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenlegi vizsgaidőszakban.
382 fertőzött, 64 halott hétfőn
382 fertőzött, 64 halott hétfőn
Tartósan ezer alatt a fertőzés, száz alatt a halálozás
Tartósan ezer alatt a fertőzés, száz alatt a halálozás
Koronavírus - Meghalt 61 beteg, 718-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Koronavírus - Meghalt 61 beteg, 718-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 61, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 718 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap, kiemelve: eddig 4 600 012 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 701 789-en már a második adag vakcinát is megkapták.
Megváltó a patikában-egy veszprémi gyógyszerészcsalád huszadik századi története(i)
Megváltó a patikában-egy veszprémi gyógyszerészcsalád huszadik századi története(i)
Egy család, amelynek a patikájában Jávor Pál felesezett, a szalonjában püspökök teáztak, az egyik tagja pedig megmentette a Tűztornyot az oroszok géppuskájától: Veszprém ma nem lenne az, ami, a Kocsuba-Karabélyos família nélkül. 1911 és 1951 között ők voltak az Óváros tér mellett található Fekete Sas Gyógyszertár tulajdonosai, ez idő során rengeteget fényképeztek, filmeztek, leveleztek és nagy társasági életet éltek, így a család és a város története elválaszthatatlanul összefonódott.