2021. január 28.
//
Károly, névnap

Női kézilabda Eb: változik az egyik dániai helyszín

2020. november 6. 15:49
MTI
A koronavírus-járvány miatti óvintézkedések következtében a dániai Frederikshavn kikerült a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság helyszínei közül.

A Dán Kézilabda Szövetség (DHF) honlapján Per Bertelsen elnök jelentette be, hogy az Arena Nordban nem lehet mérkőzéseket rendezni a december 3. és 20. között sorra kerülő tornán. Az Észak-jütlandi régió (Nordjylland) csütörtöktől december 3-ig hét települést - köztük Frederikshavnt - lezáratott egy vírusmutáció terjedése miatt.    

A DHF tavaly augusztusban jelentette be, hogy az Európa-bajnokság egyik helyszíne Frederikshavn lesz, ahol hat csoportmérkőzést rendeztek volna.    

Per Bertelsen elmondta, egyelőre nem tudják, hol kerül sor az olimpiai címvédő Oroszországot, a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, továbbá Svédországot és Csehországot felvonultató B csoport találkozóira, de gőzerővel dolgoznak azon, hogy megtalálják az új helyszínt.    

Péntek délután a DHF honlapján bejelentették, hogy a B csoport csapatai is Herningben szerepelnek majd, a szállásuk pedig Silkeborgban lesz.    

Az eredeti tervek szerint a csoportmeccseknek a norvégiai Trondheim, illetve a dániai Herning és Frederikshavn adott volna otthont, a középdöntőre Herningben és a norvégiai Stavangerben, a döntő hétvégére pedig Oslóban került volna sor. A koronavírus-járvány miatt korábban már Stavanger és Oslo is kikerült a helyszínek közül. Jelen állás szerint az A és a B csoportot Herning, a C és a D csoportot Trondheim, a középdöntő 1. csoportját Herning, a 2. csoportját Trondheim látja vendégül, az elődöntők, a bronzmeccs és a döntő pedig szintén Trondheimben lesz.    

A tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést rendeznek. A magyar együttes a C csoportban december 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, majd 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A négy csoportból az első három-három helyezett jut a középdöntőbe.

vehir.hu

További cikkek

Gulyás István: elértük a célunkat
Gulyás István: elértük a célunkat
Gulyás István szövetségi kapitány leszögezte, a magyar férfi kézilabda-válogatott elérte a célját azzal, hogy a negyeddöntőbe jutott az egyiptomi világbajnokságon.
A negyeddöntőben búcsúzott és ötödik lett a magyar válogatott
A negyeddöntőben búcsúzott és ötödik lett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott hosszabbítás után 35-32-re kikapott a hatszoros aranyérmes Franciaországtól az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, Gízában, így minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen zárja a tornát.
Eduarda Amorim az évtized női kézilabdázója
Eduarda Amorim az évtized női kézilabdázója
Eduarda Amorimot, a Győri Audi ETO KC brazil klasszisát választották az elmúlt évtized legjobb női kézilabdázójának, illetve védekezőjének a Handball-Planet kézilabdás szakportál szavazásán.
Nagy: mentálisan és fizikálisan is készen állunk a franciák elleni meccsre
Nagy: mentálisan és fizikálisan is készen állunk a franciák elleni meccsre
Nagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke szerint a válogatott mentálisan és fizikálisan is készen áll a hatszoros vb-győztes franciák elleni szerdai negyeddöntőre az egyiptomi világbajnokságon.
Vereség a spanyoloktól, a franciák következnek a negyeddöntőben
Vereség a spanyoloktól, a franciák következnek a negyeddöntőben
A magyar férfi kézilabda-válogatott a hatszoros aranyérmes Franciaországgal találkozik az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, mivel 36-28-ra kikapott az Európa-bajnok Spanyolországtól a középdöntő harmadik, utolsó fordulójában, hétfőn, és így csoportja második helyén végzett.