Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Litér fölött a szelfipontnál

2020. november 6. 12:00
Turisztikai vonzerőt és közösségépítő szerepet is szánnak a litéri fiatalok a legújabb köztéri installációjuknak, amihez hasonló nemsokára Veszprémben is megjelenhet. A szelfipont ötletét egy izraeli megoldás adta.

Szombat délután adták át hivatalosan a litéri közparkban a település legújabb látványosságát, a szelfipontként funkcionáló köztéri fotókeretet. Manapság a közösségi média tele van olyan képekkel, amelyeket az emberek nyaralások, kirándulások alkalmával örökítenek meg magukról egy-egy helyi látványossággal a háttérben.

Erre a szelfizési szokásra alapozva a Litéri Fiatalok Egyesületének az ötlete volt, hogy településükön is építsenek egy olyan installációt, amelyen egyfelől megjelenik Litér arculata, másrészről pedig a háttérben tökéletesen belátni a környéket, ezzel kiváló helyszínt biztosítva a fotók elkészítéséhez, amelyek később az interneten keresztül viszik a környék jó hírét.

Szedlák Árontól az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy az ötletet egy tel-avivi példa adta, az izraeli városban több helyen is vannak ehhez hasonló szelfipontok, amelyeknek a keretét, ezzel együtt a dizájnját folyamatosan cserélik, illeszkedve az éppen aktuális ünnephez, fesztiválhoz. Például 2019-ben, amikor az Eurovíziót Izrael szervezte meg, akkor a dalverseny emblémáival volt feldíszítve a keret.

A tervek a litéri szelfiponttal is hasonlók, így karácsonykor az ünnepekhez illeszkedő arculatot kap, ahogy Valentin-napra is külön megoldással készülnek az ötletgazdák.

Előreláthatólag Veszprémben sem kell sokáig várni arra, hogy megjelenjen a város valamelyik látványosabb helyszínén egy ehhez hasonló installáció. Bóka Bencétől a polgármesteri hivatal ifjúsági tanácsadójától megtudtuk, hogy folyamatosak az egyeztetések a városvezetéssel és hamarosan véglegesítik a helyszínét a veszprémi szelfipontnak.

A Litéri Fiatalok Egyesületét idén tavasszal alapították helyi fiatalok, akik főleg a mostanihoz hasonló közösségépítő tevékenységekkel szeretnének hozzájárulni a település előmeneteléhez. A jelenleg 17 tagot számláló egyesület a pandémia első hullámában kivette a részét a védekezésben is, maszkokat osztottak, időseknek intézték a bevásárlást, valamint hátrányos helyzetű helyi családoknak zöldségeket és gyümölcsöt vittek. Az új szelfipont megépítését önkormányzat is támogatta.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.