Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Senki ne vegyen részt tömegrendezvényeken!

2020. október 23. 4:00
Müller Cecília országos tisztifőorvos azt javasolja, ha nem muszáj, ne menjünk olyan helyekre, ahol sokan vannak.

A tisztifőorvos hangsúlyozta: mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy "laposítsuk a görbét", ne terheljük túl az egészségügyi ellátórendszert.

Nem javasolják például a részvételt tömegrendezvényeken - nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem más tömegrendezvényen sem - mondta, egyúttal az egyéb összejövetelek "mérséklését" is kérve, mivel ezek azok a helyek, ahol a vírus a legkönnyebben terjedhet. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is fontos a maszkhasználat, a higiénés kézmosás és a fertőtlenítés.

Fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak ismeretlenek lakóházakba bejutni

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján arra is figyelmeztettek: fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak fehérbe öltözött ismeretlenek lakóházakba bejutni. Fontos tudni, hogy ilyen tevékenységről az önkormányzat előzetes értesítést küld.

A járási, illetve a kerületi tisztifőorvos rendelkezik a fertőzött terület, tömegközlekedési eszköz, lakóház fertőtlenítéséről, amelyet magáningatlanok esetében kizárólag szükség szerint rendelnek el, például árvizek után. A fertőtlenítési feladatot a tisztifőorvos egyezteti az önkormányzattal, amely előzetesen értesíti az érintettet a mentesítés időpontjáról.

Az operatív törzs azt kéri, ha ismeretlenek fertőtlenítési feladatra jelentkeznek, és előzőleg a települési önkormányzat nem küldött erről értesítést, az állampolgárok vegyék fel a kapcsolatot a járványügyi hatósággal vagy az önkormányzattal.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.