Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Őrjöngve tombolt Ajkán – testi sértés és több százezres kár az eredmény

2020. október 17. 4:00 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Az Ajkai Járási Ügyészség garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és rongálás miatt emelt vádat azzal a 23 éves férfival szemben, aki négy óra leforgása alatt megrongált egy telefonfülkét, bántalmazta ismerősét, végül egy személyautó kerekeit szurkálta ki Ajkán.

A vádirat szerint az ittas elkövető 2020. március 6-án este hét óra körül egy telefonfülkéből hívta barátnőjét, akivel a beszélgetés során összeveszett. A férfi ezután idegességében többször belerúgott a fülke oldalába, majd kiszedte a fülkeajtó üvegét. A cselekményével okozott 6400 forintos kárt később a távbeszélő állomást üzemeltető cégnek önként megtérítette.

A vádlott két órával később egy ismerősével futott össze a városban, akire haragudott, mert a férfi korábban szidalmazta az édesanyját. A még mindig ittas elkövető ekkor hátulról, ököllel, olyan erővel ütötte fejbe a sértettet, hogy az elesett és eszméletét vesztette, majd a földön fekvő ismerősét többször megrúgta, a bántalmazással pedig csak egy férfi közbelépésére hagyott fel. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a súlyosabb következmények csak a szemtanú közbelépésének köszönhetően maradtak el.

A férfi ámokfutása tovább folytatódott, amikor újabb két óra elteltével egy utcán parkoló gépkocsi mind a négy kerekét kiszúrta, s ezzel 220 000 forint kárt okozott, melyből 200 000 forintot utóbb önként megtérített a sértettnek.

Az ügyészség a visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben szabadságvesztés kiszabására és a közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak azzal, hogy beismerése esetére a vádlottat 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélje, a közügyek gyakorlásától pedig 2 évre tiltsa el.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.