Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap négy Veszprém megyei településen

2020. október 17. 4:00 // Forrás: mti
Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Balatonszepezden, Balatonfűzfőn, Megyeren és Szigligeten. Mind a négy Veszprém megyei településen azért választanak polgármestert és képviselőket, mert a képviselő-testületük a feloszlásáról döntött.

Balatonszepezd jegyzője, Rozgonyi Viktória kedden az MTI-nek elmondta: a polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Biró Imre, Bocskov Petrov Jordán, Selmi Gábor és Szász Péter.  A négy képviselői helyre 13-an pályáznak.  A választói névjegyékben 400-an szerepelnek.

Balatonfűzfőn három független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot: Bárdi-Farkas János, Gál Andrea és Szanyi Szilvia. A hat képviselői helyért 16-an indulnak - tájékoztatta Soltész Attila, a település jegyzője az MTI-t. A városban 3789 választásra jogosult szavazó van.

Megyeren 29 választó dönthet a polgármesteri poszt és a két képviselői hely betöltéséről. A falu polgármesteri tisztéért a független Komendánt Irén indul. A két képviselői helyre két független jelölt pályázik - mondta Bencze Gyöngyi, a település jegyzője az MTI-nek.

 

Szigligeten kilenc független jelölt pályázik a polgármesteri tisztségre: Balassa Dániel, Páhy László, Pálfi Szabolcs, Ulbert István, Baj József, Mészáros Géza, Idrányi Péter, Zsezserán Jánosné és Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit. A négy képviselői mandátumért 23 jelölt indul - tájékoztatta a község jegyzője az MTI-t. Lutár Mária közölte azt is: a választói névjegyzékben 832-en szerepelnek.

A  négy településen a választásra jogosultak reggel hat órától este hétig szavazhatnak majd.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.