Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Több mint 1,7 millióan utaztak vonattal a Balatonra a nyári szezonban

2020. október 4. 4:10 // Forrás: mti
A balatoni nyári szezonban szeptember 27-éig több mint 1,7 millióan utaztak vonattal a magyar tengerhez - közölte MÁV Zrt. pénteken.

A közleményben kiemelték, rekordot döntött a kerékpárosok száma, közel 88 ezren vették igénybe a szolgáltatást. Az idén bevezetett, a nyári tó körüli utazást biztosító Balaton 24 és Balaton 72 jegytípusból mintegy 16,8 ezer utas vásárolt.

A MÁV adatai szerint a nyári szezonban a legnagyobb utasforgalmú állomás az idei évben is Siófok volt 314 ezer utassal, majd Fonyód, Balatonfüred, Balatonlelle, illetve Keszthely következett. A balatoni állomások és megállóhelyek közül Balatonakarattya, Vonyarcvashegy, illetve Csittényhegy utasforgalma növekedett tavalyhoz képest a legnagyobb mértékben, 15 százalék felett.

Az északi parton a júliusi és augusztusi Retró hétvége rendezvényeken közlekedő különleges gőz- és dízelmozdonyok, valamint étkezőkocsik szintén több ezer utast vonzottak a Balatonhoz.

A közleményben felidézik, hogy az idei év egyik legnagyobb fejlesztése a Balatonnál a légkondicionált InterCity-kocsik számának növelése volt.

vehir.hu
további cikkek
MÁV: tavaly több mint 280 ezren választották az éjszakai vonatozást MÁV: tavaly több mint 280 ezren választották az éjszakai vonatozást Nőtt az utazási kedv a Magyarországra és Magyarországról induló éjszakai vonatokon: a MÁV-START éjszakai járatait tavaly több 280 ezren vették igénybe - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel. 2024. február 3. 14:23 Megszűnnek a hagyományos bérletek, átalakulnak a kedvezmények, jön a napijegy a Volánnál és a MÁV-nál Megszűnnek a hagyományos bérletek, átalakulnak a kedvezmények, jön a napijegy a Volánnál és a MÁV-nál Március elsejétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben, a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek. 2024. január 9. 13:57 Tavaly 12 ezer vonaton és buszon elhagyott tárgy került vissza a tulajdonosához Tavaly 12 ezer vonaton és buszon elhagyott tárgy került vissza a tulajdonosához Tavaly 21 500 vonatokon és buszokon elhagyott tárgyat adtak le a MÁV-Volán-csoportnál, ezek közül csaknem 12 ezer került vissza a tulajdonosához - közölte MÁV Zrt. 2024. január 5. 13:45 MÁV-Volán-csoport: változik a közlekedési rend szilveszterkor és újévkor MÁV-Volán-csoport: változik a közlekedési rend szilveszterkor és újévkor Szilveszterkor és újév napján változik a MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatainak közlekedési rendje - közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel. 2023. december 29. 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.