Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miniszteri biztosnak nevezték ki Ovádi Pétert

2020. október 6. 4:00
A Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá nevezték ki Ovádi Pétert, Veszprém országgyűlési képviselőjét október 1-től, derül ki a Magyar Közlönyből.

A közlönyből kiderül, hogy a kinevezéssel járó feladatok a következők lesznek:

  • koordinálja az új veszprémi állatmenhely és kompetenciaközpont kialakítását;
  • felméri az országos kóborállat-helyzetet, és javaslatot tesz az országos ivartalanítási program kialakítására;
  • felméri az  országban található gyepmesteri telepek állapotát, és javaslatot tesz azok fejlesztésére vonatkozóan;
  • felhívja a  lakosság figyelmét a  felelős állattartás szabályaira, amellyel kapcsolatban szükség szerint konzultációt kezdeményez.

Továbbá a miniszteri biztos feladatai ellátása érdekében

  • feladatkörébe tartozó ügyekkel kapcsolatban az  érintett minisztériumok, szervezetek képviselőivel egyeztetéseket folytat,
  • a  kormányzat és az  állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek között szorosabb együttműködésre törekszik,
  • az érintett minisztériumokkal és szakmai szervezetekkel együttműködve javaslatot tesz az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény felülvizsgálatára.

A feladatkör az Agrárminisztérium alá fog tartozni és visszavonásig, de legfeljebb két évig tart. Ovádi Péter a miniszteri biztosi pozíciója mellett továbbra is ellátja országgyűlési képviselői feladatait.

vehir.hu
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.