Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy hét alatt 172 percet késett a MÁV csak a maszkok miatt

2020. szeptember 27. 4:00 // Forrás: mti
A maszkviselés szabályainak megsértése az elmúlt héten tíz esetben, összesen 172 perces vonatkésést okozott - közölte a MÁV-Start Zrt. kedden.

Mint írták, hiába kötelező maszkot viselni a vonatokon, az elmúlt héten tíz esetben kellett intézkednie jegyvizsgálónak azért, mert néhány utas nem viselte a védőeszközt, így többek között négy elővárosi vonalon - a pusztaszabolcsi, a szolnoki, az esztergomi és a váci vonalon is - félórás késést okozott "néhány utas figyelmetlensége vagy nemtörődömsége".

Egy balatoni vonaton pedig az utast figyelmeztette a vezető jegyvizsgáló a maszkhasználatra, mire az utas megütötte a vezető jegyvizsgálót, ezért rendőri intézkedés történt és a vasúttársaság feljelentést tett. A jegyvizsgálónak orvosi segítségre volt szüksége, a vonat emiatt nem közlekedett tovább.

Ezekből az esetekből jól látható, hogy aki a felszólítás ellenére sem tartja be az előírásokat, nemcsak a maga és utastársai egészségét veszélyezteti, hanem felesleges, elkerülhető bosszúságot is okoz a vonaton közlekedőknek.

A szeptember 18-án megjelent kormányrendelet értelmében szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a vonatokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik. Ezek alapján kötelező a maszk használata a váróteremben, az aluljáróban, a zárt felüljáróban, a pénztárcsarnokban, valamint a budapesti fejpályaudvarok esetén a vágánycsarnokban.

A vasúttársaság a nyitott peronokon, továbbá a nyitott felüljárókon is javasolja mind saját, mind utastársaik egészségének védelmében a maszkhordást. A rendelet a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenkire vonatkozik, és a vasúttársaság minden olyan utasát kizárja az utazásból, aki nem a rendeletben előírt módon viseli az orrot és a szájat eltakaró maszkot.

vehir.hu
további cikkek
Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 MÁV: tavaly több mint 280 ezren választották az éjszakai vonatozást MÁV: tavaly több mint 280 ezren választották az éjszakai vonatozást Nőtt az utazási kedv a Magyarországra és Magyarországról induló éjszakai vonatokon: a MÁV-START éjszakai járatait tavaly több 280 ezren vették igénybe - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel. 2024. február 3. 14:23 Megszűnnek a hagyományos bérletek, átalakulnak a kedvezmények, jön a napijegy a Volánnál és a MÁV-nál Megszűnnek a hagyományos bérletek, átalakulnak a kedvezmények, jön a napijegy a Volánnál és a MÁV-nál Március elsejétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben, a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek. 2024. január 9. 13:57 Tavaly 12 ezer vonaton és buszon elhagyott tárgy került vissza a tulajdonosához Tavaly 12 ezer vonaton és buszon elhagyott tárgy került vissza a tulajdonosához Tavaly 21 500 vonatokon és buszokon elhagyott tárgyat adtak le a MÁV-Volán-csoportnál, ezek közül csaknem 12 ezer került vissza a tulajdonosához - közölte MÁV Zrt. 2024. január 5. 13:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.