Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett

2020. szeptember 28. 7:10
Chmelik Levente ékes példája annak, hogy valódi munkával bárki elérheti az álmait. A tizenhat éves veszprémi hokikapus családját nélkülözve klubszinten már bejárta az országot, hogy a jégkorong összes fortélyát elsajátíthassa. Kitartásának pedig idővel beérik a gyümölcse.

Akikben esetleg kétségeket ébresztett volna az, hogy az egykori Tüzér utcai sporttelepen egymilliárd forint TAO-támogatásból jeges sportoknak épül csarnok, azoknak meg kell ismerniük az egykori veszprémi jéglovag, a fiatal kapus Chmelik Levente történetét.

A mai napig jól emlékszem arra a pillanatra, amikor első osztály kisgyerekként először léptem a helyi sátras pálya jegére. Veszprémben akkor kezdték el honosítani a sportágat, nem véletlen toborozták a fiatalokat. Igaz, még gyerekcipőben járt akkoriban az egész, én mégis rögtön beleszerettem, még úgy is, hogy korcsolyázni nem is tudtam igazán. Abban viszont teljesen biztos voltam, hogy amit csak lehet, azt én el akarom érni a jégkorong színterén

– idézte fel emlékeit őszintén Levi.

Chmelik Levente, a háttérben az egykori tréner, Máhl KrisztiánChmelik Levente, a háttérben az egykori tréner, Máhl Krisztián

Akinek szinte még gyermekként, az általános iskola végeztével rögtön kellett észlelnie azt is, hogy a további fejlődése érdekében el kell hagynia a megyeszékhelyet. Tudniillik nem azért, mert a bakonyi edzők képességeit meghaladta a kihívás, hanem azért, mivel a klub akkori infrastruktúrája nem biztosított egész éves edzéslehetőség a jéglovagok számára. A szárazedzés pedig egymagában kevés a fejlődéshez.

A családom ott támogatott, ahol csak tudott. Ugyanakkor be kell vallanom, hogy kicsit ijesztő volt nekivágni az országnak egymagamban. Töltöttem egy évet kölcsönben Kaposváron mielőtt Győrbe igazoltam volna: rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtam azelőtt, hogy megérkeztem a jelenlegi csapatomba, az ország jelenlegi legeredményesebb klubjába, a fővárosi MAC-ba, ahol úgymond a korosztályos válogatottság is rám talált.

Így igaz, Chmelik ugyanis a pestiek színeiben tett szert előbb az U17-es nemzeti csapatban való bemutatkozásra, később pedig az egy évvel idősebbek között is bizonyíthatott. Álmairól kérdezve a fiatal tehetség elárulta, szeretne gyökeret verni jelenlegi együttesében. Hozzátette, éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy a felnőtt csapatban is lehetőséget kapjon, idővel pedig magára ölthesse a szintén felnőtt címeres mezt.

Máhl Krisztián és a Veszprémi Jéglovagok számára Levente egyet jelent az örömmel és a büszkeséggelMáhl Krisztián és a Veszprémi Jéglovagok számára Levente egyet jelent az örömmel és a büszkeséggel

Az első pillanattól kezdve dolgozott, nem volt olyan edzés vagy tábor ahol ne lett volna jelen, és ne nyújtott volna száztíz százalékot. Egyesületünk nagyon büszke Leventére: bebizonyította, hogy aki dolgozik, nem adja fel, küzd az álmaiért az idővel meg is valósíthatja azokat. Boldogsággal tölt el, hogy a pesti MAC-ban megtalálta a számításait, hiszen jó helyen van, alázatból pedig a mai napig nem szenved hiányt

– fogalmazott zárásként Máhl Krisztián, a veszprémi klub szakmai vezetője.

A Veszprémi Jéglovagok a soron következő idényben már felnőtt csapatot is indítana a nemzeti harmadosztályban, mindkét nemben. Az egyesület jóvoltából a helyi gyerekek továbbra is testnevelés óra keretében sajátíthatták el a jégkorongozás alapjait, rövidesen az újdonsült kétezer négyzetméter alapterületű komplexumban, amelynek kivitelezése ütemterv szerint halad, még ősszel átadásra is kerülhet.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.