2023. március 28.
//
Gedeon névnap

Vidám családi napot szerveztek a hátrányos helyzetű gyerekeknek

2020. szeptember 15. 4:00
Kellemes idő mellett tartották meg szombaton a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület családi napját, idén a megszokott Kolostorok és Kertek Rendezvénytér helyett a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikum udvarán. Az eseményen főzőverseny, sportvetélkedő, valamint zenés és táncos produkciók is szórakoztatták a résztvevőket.

A Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület immáron 13 éve működik, célja pedig nevéből adódik: segíteni a hátrányos helyzetű és rászoruló gyerekeknek, hogy ők se szenvedjenek hiányt életük során semmiből.

Ennek szellemében szervezte meg idén is az egyesület a hagyományos családi napját, amelyre a koronavírus járvány ellenére idén is számos érdeklődő kilátogatott.

Ovádi Péter is részt vett a főzőversenyen a Pannon Egyetem "színeiben"Ovádi Péter is részt vett a főzőversenyen a Pannon Egyetem "színeiben"

A szervezők már a belépésnél gondoskodtak a szükséges védekező intézkedésekről, kézfertőtlenítés és lázmérés mellett a szájmaszk használata is ajánlott volt.

A rendezvénytéren ezután a legváltozatosabb programokkal találkozhattak a résztvevők. Amellett, hogy már délelőtt elindult a főzőverseny, sportvetélkedővel, bűvészshow-val, zenés és táncos előadásokkal is készültek, mindezek mellett pedig játszóház, valamint különböző, egészséggel kapcsolatos előadásokat is meghallgathattak kicsik és nagyok egyaránt.

Molnár Roland, az egyesület elnöke és a rendezvény szervezője portálunknak elmondta, hogy a COVID-19 miatt idén kisebb volumenben tudták megrendezni a családi napot, ennek ellenére is örül, hogy az időjárás kegyes volt hozzájuk. Hozzátette, hogy az egyesület munkáját továbbra is folytatják, a következő akcióra pedig csak pár napot kell várni, hiszen jövő héttől jótékonysági süteményvásárral készülnek a Kossuth utcán.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület és a Kukkantó Egyesület szeptember 16–18., 21–25. és szeptember 28–október 2. között alkalmanként 15-től 18 óráig a Kossuth utcán, a nagyposta előtt jótékonysági adománygyűjtést és süteményvásárt tart Édes Veszprém címmel. A rendezvény teljes bevételét hátrányos helyzetű fiatalok kapják.
A süteményvásáron az érdeklődők további adományokkal, illetve a november 14-ei 13. Jótékonysági gálaest támogatói jegyének megvásárlásával segíthetnek az egyesület céljának megvalósításában.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
A munkavállalók összeállított ajándékcsomagokat, okostelefonokat, asztali számítógépeket és laptopokat adományozott a Valeo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Béndek Péter és több társa már közel egy évtizede áll szoros kapcsolatban Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes kovásznai gyermekotthonával, akiknek rendszeresen szerveznek gyűjtést, az adományokat pedig személyesen, saját erőből viszik ki az otthonba Veszprémből.
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
A „Segítő kezek” jótékonysági kezdeményezés kiváló példája annak, amikor valakiben egyszemélyben megfogalmazódik a segítő szándék és nagyon hamar hasonló gondolkodású követőket talál maga mellett. Robozné Erődi Ildikó, a civil életben turisztikai menedzser, egyébként festőművész időt és energiát nem sajnálva, vágott bele abba, hogy segítse a veszprémi Bárczi Gusztáv Iskola alapítványát, ennek a munkának az eredményeképp pedig szerda kora este tartottak egy meghitt hangulatú jótékonysági estet a Veszprémi Petőfi Színház aulájában.
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
Folytatva jótékonysági tevékenységét, ezúttal a balatonfüredi légimentőket támogatta a veszprémi Plazma Center.
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Családsegítő Központ közös adománygyűjtési programot szervez a Rozé, Rizling és Jazz Napokon.