Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét katonai konvojokkal találkozhatunk

2020. szeptember 14. 12:01
Hadgyakorlat miatt a következő napokban katonai konvojok közlekedésére kell számítani Veszprém térségében.

Az Inforádió értesülései szerint nemzetközi gyakorlatokat tartanak Magyarországon október 7-ig a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének (Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykút és Újdörögd) térségében. A gyakorlatok miatt a megszokottnál nagyobb csapatmozgásra és katonai gépjárműforgalomra kell számítani az alábbi időpontokban és útvonalakon:

  • 2020. szeptember 09-én (szerdán) 22:00 és szeptember 10-én (csütörtökön) 02:00 óra között Nagylak (Románia) - Veszprém útvonalon.
  • 2020. szeptember 12-én (szombaton) 00:05 és 11:00 óra között a Tornyosnémeti (Szlovákia) határátkelőhely - Veszprém útvonalon.
  • 2020. szeptember 12-én (szombaton) 22:00 és szeptember 13-án (vasárnap) 08:00 óra között a Nagylak (Románia) határátkelőhely - Veszprém útvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű,
ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják. Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.