Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

A gyerekek és apukák is jól érezhetik magukat a Mesefesztiválon

2020. szeptember 12. 4:00
Szeptember végén rendezi meg a Kabóca Bábszínház a XVII. Mesefesztivált, amely kibővült programokkal, de szigorú biztonsági intézkedések mellett várja a kicsiket és nagyobbakat is.

Nagyon szeretnénk ismét személyesen találkozni a közönségünkkel, de szigorúan betartjuk az érvényes biztonsági intézkedéseket - hangzott el a Kabóca Bábszínház kedd reggeli sajtótájékoztatóján, ahol a szeptember 18-20 között megrendezésre kerülő Mesefesztivál programját ismertették a szervezők.

Amennyiben az időjárás engedi, a szeptember végi rendezvényt szabad téren, a Hangvilla előtti parkban fogják megtartani, esőhelyszín esetében pedig az intézménybe költöztetik a programokat, de minkét helyszínen szigorúan betartják majd az érvényes egészségügyi előírásokat, így kézfertőtlenítők is ki lesznek helyezve, valamint lehetőség szerint a maszk viselését is kérik a látogatóktól, mindemellett pedig regisztrációhoz kötik az amúgy ingyenes rendezvény látogatását.

Kép: Kabóca BábszínházKép: Kabóca Bábszínház

A programok kapcsán elhangzott, hogy hagyományosan a Mesefesztiválnak nincs külön tematikája, ugyanakkor minden évben - idén immáron a 17. alkalommal - beemelnek olyan programokat, amelyek valamilyen formában felvezetik a következő év repertoárját.

Idén így környezetvédelemmel kapcsolatos előadással is készülnek a gyermekeknek, de érdekesnek ígérkezik a nonverbális módon előadáott produkció is.

Több szabadúszó és hatáton túli vendégelőadót is várnak majd, utóbbiak esetében folyamatosan kapcsolatban vannak a nagykövetségekkel, hogy szabályos és zavartalan legyen a művészek beutazása.

A szatmárnémeti és sepsiszentgyörgyi fellépők mellett hazai kedvencek előadásával is készülnek kicsiknek és akár az idősebb korosztály tagjainak egyaránt, ilyen lesz például Vastag Richárd táncháza.

Az interaktivitás amúgy is nagy hangsúlyt kap a rendezvényeken, saját fejlesztésű egyedi játékok is felvonulnak a Mesefesztiválon, például az "Emeld a magasba!" névre hallgató foglalkozás, ahol egy építkezést szimulálnak, annak minden kreatív elemével. A szervezők hozzátették e programelem kapcsán, hogy várhatóan nem csak a gyermekeknek lesz érdekes, hanem az apukák is nagy örömüket lelik benne.

De ugyanígy az interaktivitás vonalán maradva szervezik meg szombaton a Györgydeák György utca - Mesterségek tere Játéktérre keresztelt programelemet, ahol egykori és ma is létező mesetrségekkel lehet közelebbről megismerkedni.

Györgydeák György (1958-2008) szobrászművész és grafikus, aki alkotásaiban ugyanazt a játékosságot adja át, amit a Kabóca Bábszínház is képvisel, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a művészről nevezik el a Mesefesztivál játékterét.

Jó idő esertén a XVII. Mesefesztivált a Hangvilla előtti téren tartják meg, ahol a jelenlegi állás szerint 200 főben határozzák meg a létszámot, amennyiben az időjárás miatt a Hangvillába kényszerülnek, ott 40 főnek lesz lehetősége megtekinteni az előadásokat egyszerre. Éppen ezért a szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy a szervezes@kabocababszinhaz.hu címen regisztráljanak az eseményre, valamint a Kabóca oldalán kövessék a legfissebb információkat.

Hajas Bálint
további cikkek
Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. 2023. november 30. 14:51 Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Szőke Kavinszki András lemondása után a győri Vaskakas Bábszínház korábbi művészeti vezetője vette át a Kabóca Bábszínház vezetését október 15-től. 2023. október 17. 12:40 Lelebeg, majd felemel az idei Kabóciádé Kabóca Bábszínház Lelebeg, majd felemel az idei Kabóciádé Péntek délután kezdődött e a jubileumi 30. Kabóciádé családi fesztivál a Veszprémvölgyben. Az ikonikus veszprémi programsorozat folytatva az elemek sorát, idén a levegőre építkezik programjaival, amelyben a bábszínház mellett a cirkuszművészet is komoly hangsúlyt kap, persze mindezt úgy, hogy leginkább a gyermekek élvezzék.   2023. július 29. 0:02 Kimaxolják a cirkuszt a völgyben a hétvégén Kimaxolják a cirkuszt a völgyben a hétvégén Harmincadik alkalommal rendezi meg a Kabóca Bábszínház a Kabóciádé Családi Fesztivált. Számos játék mellett tizenöt vendégelőadás és két saját produkció is várja az érdeklődőket, köztük egy új bemutató. 2023. július 26. 10:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.