Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Gazdaságfejlesztésért fog felelni Navracsics Tibor

2020. szeptember 9. 17:30
A kormány gazdaságfejlesztési zónákat hozott létre, Navracsics Tibor Északnyugat-Magyarországot kapta.

A kormány négy gazdaságfejlesztési zónát hozott létre, melyek élére kormánybiztosokat nevezett ki - írja a szeptember 4-i Magyar Közlöny. E szerint Palkovics László Északkelet-Magyarország, Navracsics Tibor Északnyugat-Magyarország, Nemesi Pál  Dél-Alföld és Mikes Éva Dél-Dunántúl gazdaságfejlesztéséért fog felelni.

Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kormánybiztosa is egyben. Archív felvétel.Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kormánybiztosa is egyben. Archív felvétel.

A biztosok feladata lesz, a fejlesztési koncepciókkal kapcsolatos tervek előkészítése és végrehajtása, tájékozódás a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről, javaslat tétel fejlesztések megvalósítására, a Gazdaságfejlesztési Zónát érintő fejlesztési tervek véleményezése, valamint a kormányzati egyeztetéseken való részvétel.

Továbbá együttműködnek a fejlesztésekhez csatlakozó régiók állami, önkormányzati és gazdasági szereplőivel, valamennyi, a fejlesztésekkel érintett állami, önkormányzati és civil szervezettel, valamint tervek és koncepciók véleményezése körében a gazdaságfejlesztési zónák egyetemeivel (Navracsics Tibor esetében a Pannon Egyetemmel és a Széchenyi István Egyetemmel). Munkájukat a Miniszterelnökség irányítja.

A közlöny említi, hogy az új kormánybiztosok munkájukért díjazásra nem jogosultak.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 Átadták a Hungarikum-média és a Hungarikum-díjakat Átadták a Hungarikum-média és a Hungarikum-díjakat Hét nemzeti érték Hungarikum-díjat, a közmédia két műsora pedig Hungarikum Liget Média-díjat kapott a IV. Hungarikum Díjátadó Gálán, amelyet csütörtökön este rendeztek meg a Veszprémi Petőfi Színházban. 2024. március 22. 9:24 Egy kiállításba préselt év Egy kiállításba préselt év A 2023-as kiállításaiból állított össze best of tárlatot a Művészetek háza. Az Európa Kulturális Fővárosa évre visszatekintő gyűjtemény a Dubniczay-palotában látogatható. 2024. március 8. 21:15 EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Európa Kulturális Fővárosa EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Január elején Athénban hivatalosan is átadta a stafétabotot Veszprém az utód EKF városoknak, a programév lezárulta mégsem pontot hagy maga után: ez itt még csak a kettőspont helye. Arról, milyen eredményeket hozott 2023 Veszprém és a Bakony-Balaton régió életében, illetve mi várható a folytatásban, sajtótájékoztatón számolt be Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. 2024. január 22. 23:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.