Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 1. Elza
Veszprém
1°C
2023. december 1. Elza
Veszprém
1°C

Országosan dobogósak a Veszprém megyei civilek pályázati eredményességben

2020. szeptember 10. 4:00
A civil egyesületek számára tartottak információs napot csütörtökön a Városházán, ahol az eddigi pályázatok eredményessége mellett a jövő évi kiírásokról is megtudhattak friss információkat a résztvevők.

A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület, mint a Veszprém Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa szervezte azt az információs napot, amelyen a veszprémi, valamint a megye további településein működő civil szervezetek szerezhettek olyan hasznos tudnivalókat, ami a következő pályázati időszakban nagyban megkönnyítheti majd sikerességüket.

A megyei szervezetek egyébként eddig sem álltak rosszul eredményességben, erről Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszélt előadásában, aki néhány beszédes statisztikát is hozott ennek szemléltetésére:

Veszprém megyében jelenleg 2296 bejegyzett civil szervezetet tartanak számon, közülük közel 500-an pályáztak az elmúlt időszakban, ezzel aktivitásban az országos középmezőnyben vannak.

Ugyanakkor a 413 érvényes pályázatból 270 nyert is támogatást – közel 250 millió forint támogatást osztottak szét – ezzel a veszprémi szervezetek a harmadik legeredményesebbek az országban.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy ez az eredményesség annak is köszönhető, hogy a megyeszékhelyen tevékenykedő civil szolgáltató központ hatékonyan végzi a munkáját, segíti a szervezeteket az adminisztrációban, valamint tanácsadással is hozzájárul a pályázatírás zökkenőmentességéhez.

A jövőben pedig még nagyobb jelentősége lesz ennek a segítségnek, hiszen október 12-től kiírják a Nemzeti Együttműködési Alap a következő évre vonatkozó pályázatait, továbbá az elmúlt években népszerű egyszerűsített pályázatok is elérhetőek lesznek november 12-től. Utóbbinál gyakorlatilag elég egy érvényes pályázatot leadnia a civil szervezeteknek és maximum 300 ezer forint értékben meg is kapják programjukra a támogatást a keretösszeg függvényében.

A helyettes államtitkár ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus második hulláma miatt most nem érdemes nagyobb rendezvényekben gondolkodni, inkább más jellegű projektötleteket várnak a civilektől.

Az eseményen Hegedűs Barbara alpolgármester is a koronavírus elleni védekezésben nyújtott civil támogatásra hívta fel a figyelmet. Szerinte az a segítség, amit a civilektől kapott az önkormányzat tavasszal, példa értékű lehet bárhol az országban. Számos ponton és számos módon segítették az önkormányzat munkáját.

Hegedűs Barbara elmondta, hogy a jövőben a kormányzati támogatások mellett az eddigiekhez hasonlóan az önkormányzattól is számíthatnak forrásokra a civil szervezetek. A városi civil alapra bárki pályázhat, valamint a nagyobb szervezetek külön támogatásban is részesülnek.

Európa kulturális fővárosa projekt sikere pedig a civilek nélkül nem valósulhatna meg, ezért a jövőben még szorosabb együttműködésre törekednek majd, emelte ki az alpolgármester, valamint újabb forrásokra is számíthatnak majd.

vehir.hu
további cikkek
Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben nyugdíjas Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben Veszprém népességének 27%-a nyugdíjas, ez körülbelül 16 ezer idős embert jelent, akik közül 1400-an tagjai valamelyik nyugdíjas klubnak. De mi a helyzet a többiekkel? Az ő megszólításuk és felkarolásuk is szerepel a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének céljai közt a következő időszakban, akiket most már egy frissen megalapított tanácsadó testület is segít ebben a munkában. 2023. november 27. 15:11 Harminc éve a Dózsavárosért Harminc éve a Dózsavárosért Immáron harminc éve annak, hogy megalapították a Dózsavárosi Baráti Kört, azóta pedig a város egyik legaktívabb civil egyesületévé nőtte ki magát. 2023. június 18. 10:41 Több ezer gyerek a magasban közélet Több ezer gyerek a magasban Több mint ötven településen több ezer család vett részt szombaton a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nagy országos gyerekemelő flashmobján, ahol mindenki egyszerre járt körtáncot és emelte magasba a gyerekeket. 2023. június 12. 9:58 A DNIPRO Országos Ukrán Kulturális Egyesület lett az év civil szervezete Veszprémben A DNIPRO Országos Ukrán Kulturális Egyesület lett az év civil szervezete Veszprémben A közgyűlés a kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezet munkájának elismeréseként a DNIPRO Országos Ukrán Kulturális Egyesület részére Pro Civitate díjat adományozott. A díjat Brányi Mária alpolgármester adta át a városi civil napon szombaton. 2023. május 21. 9:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.