Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Ajánlónk az Utcazene utolsó napjára

2020. augusztus 29. 4:00 // Forrás: utcazene.hu
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik, Kristoaf, I| Parallel Lifeforms |I, Ossó Balázs és végül a Hangover Porch Zombies az utolsó napon a Szabadság téren.

Negyedik napunkat töltjük a Szabadság téri színpadnál. Tamás bátya, végtelen kávé és a az a tudat tart minket életben, hogy ma kiderül, ki nyerte az idei versenyt, és mi biztosak lehetünk, hogy láttuk őt a színpadon – hiszen mindenkit láttunk. Mutatjuk az utolsó ötösünket, de ha másfelé kalandoznátok ma este, az utcazene.hu oldalon megtaláljátok a többieket is.

18:00 – Kóbor Zsóka és Polgár Patrik

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duó két éve alakult. Akusztikus alter-pop zenét játszanak, ami olykor vidám és pörgős, máskor pedig líraibb és visszafogottabb. 2019-ben bekerültek a Veszprémi Utcazene Fesztivál fellépői közé, ám ekkor Zsóka kapott egy remek utazási lehetőséget Kínába, így a veszprémi szereplésük meghiúsult. Idén újra bekerültek a legjobb 20 közé, így végre megmérettethetik magukat Veszprém utcáin, ezúttal különleges trió felállásban, hiszen Czetter Gábor felel majd az ütőshangszerekért.

19:20 – Kristoaf

Akusztikus melankólia. Saját dalok, magyar szövegű önkifejező kitárulkozás. Örökös elvágyódás, pillanatnyi eufória és keserédes nosztalgia keveredése az indiepop-magyaralter stílusában. Kristoaf 'stáblista' címre hallgató hamarosan megjelenő bemutatkozó albumja most először lesz teljes egészében hallható gitár és dob kíséretében Veszprém utcáin.

20:40 – I| Parallel Lifeforms |I

A jazz, elektronikus zene, minimalizmus és a szabad improvizáció eszköztárát használó l| parallel lifeforms l| az ütőhangszeres Bank Balázs és a fúvósokon játszó László Lilla együttműködéséből jött létre. Bank Balázs digitális és analóg szintetizátorokra komponált és az improvizatív folyamatoknak megfelelően megszólaltatott repetitív rétegei képezik zenéjük alapját, e fölött szólalnak meg - gyakran különböző népek hangszerein - az improvizált fúvósszólamok és a szabadabb ütősjáték. A l| parallel lifeforms l| műfaji határok közé nehezen besorolható, egyszerre repetitív és improvizatív zenéje az állandó és a változó folyamatos kölcsönhatását jeleníti meg. A Veszprémi Utcazene Fesztiválon Krokovay Nóra csellista és Gáspár Benedek szaxofonos is csatlakozik hozzájuk, ez pedig még izgalmasabb hangzást ígér.

22:00 – Ossó Balázs

Egyszemélyes zenekarként járja az országot az elmúlt 6 évben egy gitár és egy loop station kíséretében. Két éve már indult a fesztiválon és nagyon nagy hatással volt rá, azóta úgy érzi, még inkább az élete részévé vált a zene. Júniusig egy hangstúdióban dolgozott, de jelenleg minden erejével azon van, hogy elismert, sikeres előadó váljon belőle. „Az elkövetkezendő egy évben megpróbálok minden nap fellépni valahol, amikor csak tehetem. Ha nincs koncert, akkor utcazenélek valamerre, a dalaimat irkálom, vagy a számítógép előtt merülök el a zenei produceri szakma újdonságaiban.”

23:20 – Hangover Porch Zombies

Ez itt Isten kedvenc állatkertje, azaz a Hangover Porch Zombies, avagy röviden: HoPZ Több év tagkeresés után 2017 augusztusában alakult meg a zenekar. Az első fellépésüket még abban az évben decemberben tartották. 2018-ban felvették első demo lemezüket négy dallal, majd néhány koncert után megvolt az első fesztivál fellépésük is. A Veszprémi Utcazene Fesztiválon igazi nyertesnek érezhették magukat, hiszen nem csak több meghívást is kaptak utána, hanem meghívták őket, hogy a következő évben képviseljék Magyarországot Olaszországban, a Ferrara Buskers Festivalon. 2019-ben elkészült első albumunk Frisco’ Bay címmel, valamint a Sepsiszentgyörgyi Utcazene Fesztiválra és a Szegedi Utcazene Fesztiválra is meghívást kaptak. Repertoárjukban klasszikus blues, country,és swing stílusú dalok szólalnak meg, de mindent egy kicsit saját szájuk ízére alakítanak. Tagok: Benke András (Buddy) - doghouse bass (bogo), basszus gitár Békefi Róbert - gitár, dobró, ukulele Rechner Balázs (Uncle Ben) - gitár, bendzsó, szájharmonika, vokál Szél László - ének, szájharmonika, mosódeszka, kazoo, autoharp

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.