Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
29°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
29°C

Augusztustól fizetős a veszprémi pláza parkolója

2020. augusztus 17. 4:00
Sokan nem pláza-látogatóként, hanem P+R parkolóként használták a bevásárlóközpont parkolóját.

Ahogy már többen tapasztalhatták, a 2010 utáni rövid időszakot követően idén augusztus eleje óta ismét fizetőssé vált a Balaton Plaza parkolója. A sorompókat és a parkoló-automatákat a múlt hónapban szerelték fel.

Az újboli díjbeszedésről Patkós Gergely, a pláza marketingvezetője portálunknak azt mondta, a fizetőssé válás legfőbb oka, hogy a belváros közelsége miatt sokan nem plázalátogatóként, hanem P+R parkolóként használták a bevásárlóközpont parkolóját.

 „A 400 férőhelyes parkoló hétköznapokon sokszor már reggel 8 órakor megtelt, ez a vásárlóknak nehézséget okozott, hiszen már nem tudtak leparkolni. Számunkra a legfontosabb a Balaton Plaza látogatóinak kényelme és biztonsága, ezért is döntöttünk a parkoló fizetőssé tétele mellett.”

Elmondása szerint a parkolási díjak kialakításakor fokozottan figyeltek a kedvező árképzésre. A parkolás első órája ingyenes, utána minden megkezdett óra 200 forint, de a mozilátogatóknak és az autómosó vendégeinek az ingyenes parkolás ideje meghosszabbodik (+2 óra), valamint lehetőség lesz bérlet vásárlására is. A legtöbb pláza parkoló egyébként hasonló elven működik.

És hogy azóta kevesebben parkolnak-e a Balaton Plaza alatt? Nagy következtetéseket ugyan nem vonhatunk le belőle, de a Vehir.hu gyors helyszíni szemléje alapján nem, a parkoló egy-két kivétellel ugyanúgy tele volt egy hétköznap délutánon, mint korábban. Úgy tűnik tehát, hogy azokkal is fel lehet tölteni a parkolót, akik valóban vásárolni érkeznek, hisz az első óra ingyenessége sokakat csábíthat arra, hogy a parkolódíj ellenére itt álljanak meg. A telítettség másik oka az lehet, hogy óránként itt parkolni olcsóbb, mintha a belvárosban tennénk ugyanezt.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.