Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Augusztustól fizetős a veszprémi pláza parkolója

2020. augusztus 17. 4:00
Sokan nem pláza-látogatóként, hanem P+R parkolóként használták a bevásárlóközpont parkolóját.

Ahogy már többen tapasztalhatták, a 2010 utáni rövid időszakot követően idén augusztus eleje óta ismét fizetőssé vált a Balaton Plaza parkolója. A sorompókat és a parkoló-automatákat a múlt hónapban szerelték fel.

Az újboli díjbeszedésről Patkós Gergely, a pláza marketingvezetője portálunknak azt mondta, a fizetőssé válás legfőbb oka, hogy a belváros közelsége miatt sokan nem plázalátogatóként, hanem P+R parkolóként használták a bevásárlóközpont parkolóját.

 „A 400 férőhelyes parkoló hétköznapokon sokszor már reggel 8 órakor megtelt, ez a vásárlóknak nehézséget okozott, hiszen már nem tudtak leparkolni. Számunkra a legfontosabb a Balaton Plaza látogatóinak kényelme és biztonsága, ezért is döntöttünk a parkoló fizetőssé tétele mellett.”

Elmondása szerint a parkolási díjak kialakításakor fokozottan figyeltek a kedvező árképzésre. A parkolás első órája ingyenes, utána minden megkezdett óra 200 forint, de a mozilátogatóknak és az autómosó vendégeinek az ingyenes parkolás ideje meghosszabbodik (+2 óra), valamint lehetőség lesz bérlet vásárlására is. A legtöbb pláza parkoló egyébként hasonló elven működik.

És hogy azóta kevesebben parkolnak-e a Balaton Plaza alatt? Nagy következtetéseket ugyan nem vonhatunk le belőle, de a Vehir.hu gyors helyszíni szemléje alapján nem, a parkoló egy-két kivétellel ugyanúgy tele volt egy hétköznap délutánon, mint korábban. Úgy tűnik tehát, hogy azokkal is fel lehet tölteni a parkolót, akik valóban vásárolni érkeznek, hisz az első óra ingyenessége sokakat csábíthat arra, hogy a parkolódíj ellenére itt álljanak meg. A telítettség másik oka az lehet, hogy óránként itt parkolni olcsóbb, mintha a belvárosban tennénk ugyanezt.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Újabb 157 parkolóhely Veszprémben: megnyílt a Szikvíz Újabb 157 parkolóhely Veszprémben: megnyílt a Szikvíz Január végéig ingyenesen lehet használni a belváros legújabb parkolóját az egykori Szikvíz helyén. 2023. december 22. 11:25 Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   2023. december 8. 21:50 Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 Parkolóház, vagy közterületi parkoló? Megnéztük melyik éri meg jobban Veszprémben parkolás Parkolóház, vagy közterületi parkoló? Megnéztük melyik éri meg jobban Veszprémben Veszprémben minden nap születnek győztesek. Ők azok, akiknek sikerül parkolóhelyet találni a belvárosban. De valóban az az igazi győzelem, ha a piros zónában le tudjuk rakni az autót? Megvizsgáltuk a veszprémi belvárosi parkolóhelyzetet kifejezetten a pénztárca szempontjából. 2023. október 18. 12:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.