Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
2°C
2024. március 19. József
Veszprém
2°C

A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad - lesz Utcazene, pontosabban utcazenész verseny

2020. augusztus 28. 4:00 // Forrás: Utcazene Fesztivál
Mégsem maradunk utcazene nélkül, igaz nem a megszokott módon, és kevesebb fellépővel. A szervezők közleményét változtatás nélkül közöljük.

A kormány rendelete értelmében zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható, kivéve a zenés, táncos rendezvényeket. Zenés, táncos rendezvénynek minősül minden rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.

A fentieket értelmezve az alábbi gondolatokkal kívánjuk a kecskés káposztás sztorit begyomrozni kihangsúlyozva, hogy nem kiskaput keresünk, csupán a jog adta kereteken belül kívánunk eleget tenni a közönség és saját elvárásainknak egyaránt.

A fesztivál gerincét alkotó és 12 színpadot érintő nemzetközi koncertprogramot sajnálattal elengedtük, a fellépőket lemondtuk, ezzel együtt a programhelyszíneket megszüntetjük. Hagyományosan a rendezvény szerves részét képező Food Truck Showt mint gasztrorendezvényt megtartjuk, melynek kisérőrendezvényként az előző években délutánonként megrendezendő utcazenész verseny idei évre kiválogatott 20 előadójának naponta 18:00 és 00:00 között 4 utcazenészponton bemutatkozási lehetőséget biztosítunk, a szakmai zsűri szerinti legjobbat 2.000.000 Ft díjazásban részesítjük. Helyszínnek az Óváros teret és a környező utcákat jelöljük meg.

Észrevételeket és megállapításokat szívesen veszünk, bár azt gondoljuk, tökéletes megoldás jelen esetben nem biztos, hogy van. Valószínűleg felesleges leírnunk, mennyire sajnáljuk, hogy idén nem fertőzhetünk benneteket tovább zeneileg, de ami késik, nem múlik. Találkoz(z)unk 2021-ben. Fejeket fel :)

vehir.hu
további cikkek
Fergeteges hangulatban telt és zárult az Utcazene Fesztivál Fergeteges hangulatban telt és zárult az Utcazene Fesztivál A szombati zárónapon a győzteseket is kihirdették. A közönségdíjat a Quack zsebelte be, míg a szakmai díjat a Magácska érdemelte ki. 2023. július 23. 19:26 Zeneiskola után sem kell eltenni a fúvós hangszert, van hol muzsikálni vele Zeneiskola után sem kell eltenni a fúvós hangszert, van hol muzsikálni vele Van az a furcsa anomália az életben, hogy gyerekként még számos művészeti tevékenységet végzünk, felnőve viszont sokszor csak a szekrényben elzárva fekszik a klarinét vagy éppen a megszáradt festőkészlet. Pedig ennek nem kellene így lennie. Remekül példázza ezt az Utcazene Fesztiválon is fellépő, újjáalakult Erkel Ferenc Fúvószenekar. 2023. július 23. 12:22 Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni. 2022. július 20. 12:30 Játszóházat szervez a Királynék Földjén az Utcazene Fesztiválra Utcazene Fesztivál Játszóházat szervez a Királynék Földjén az Utcazene Fesztiválra A héten induló fesztivál ideje alatt minden nap várják majd a kisgyermekeseket a posta előtti téren. A játék mellett a szervezők ötleteket, véleményeket is várnak a Királynék Földjén programhoz kapcsolódóan, amellyel a következő hónapokban egyre sűrűbben lehet majd találkozni. 2022. július 19. 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.