Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Tömegbaleset volt egy Veszprém megyei biciklis versenyen

2020. július 15. 4:00
Rögtön a rajt után az első körben a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben óriási tömegbukás történt az 1. Gella Kupán - írja velo.hu kerékpáros magazin Facebook oldalán.

A magazin értesülései szerint a baleset a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 8%-os lejtmenetben történt 70 km/h-s sebességnél. A versenyen közel 200-an indultak elit (férfi és női, valamint u19 és master férfi) kategóriában, a bukás pedig akkor történt, amikor még együtt volt az egész mezőny.

"Sok versenyen láttam bukást, de itthon hasonlót se. Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk. Én is a patakmederbe zuhantam, megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal" - írják az oldalon.

A mentőautók és a mentőhelikopterek folyamatosan dolgoznak a helyszínen. Prohászka Attila, az egyik szervező az Indexnek úgy nyilatkozott, "a mentősök 15-16 embert vittek kórházba, néhány súlyosabb esettel, de halálos sérülés szerencsére nem történt."

Frissítve 18:15

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek megerősítette: a balesetben 19-en sérültek meg - 17 férfi és 2 nő - akik zömében zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de többüknél felmerült a csonttörés vagy az agyrázkódás gyanúja is. A mentők a helyszínre két mentőhelikopterrel és kilenc mentőautóval érkeztek, a sérülteket az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházakba vitték - tette hozzá.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője arról tájékoztatott: a baleset egy zártkörű verseny előre egyeztetett útvonalán történt. A résztvevők a kijelölt utak teljes hosszán jogosultak voltak közlekedni az úttest jobb oldalán, a nagyobb bolyokat autós és motoros rendőrök is kísérték. (mti)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.