Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Zenélő ékszerdobozba vezetett a séta

2020. július 16. 15:00
Veszprémet 2019. október végén „A zene városa” címmel tüntette ki az UNESCO. A Tourinform Veszprém ennek kapcsán idén nyáron tematikus sétákat hirdetett, amelyeken bemutatják a legfontosabb nevezetességek mellett a zenéhez kapcsolódó látnivalókat is Veszprémben. A legelső ilyen sétán mi is ott voltunk.

A zenei tematikára épülő séta a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársainak és Kruppa-Jakab Éva idegenvezető közös ötlete volt, célja pedig nem kisebb, mint hogy az érdeklődő zenebarátok megismerkedhessenek azokkal a belvárosi helyszínekkel, amelyek kötődnek a város zenei múltjához és jelenéhez is.

A Tourinform Veszprém már régóta szervez hagyományos és tematikus sétákat is a városban, azonban ilyen, a zenei élettel összefüggő idegenvezetésre korábban még nem volt példa.

A séták exkluzivitását nem csak az UNESCO elismerése adja, hanem az idegenvezető személye is, hiszen Kruppa-Jakab Éva a Veszprém megyei Prima-díjas Gizella Nőikar szólistája is egyben, énektudását pedig egy-egy állomáson már az első alkalommal is bemutatta a sétán résztvevőknek.

Július 10-én délután az Óváros térről indult az első csapat és a már jól megszokott látnivalók mellett külön útba ejtették az olyan zenei nevezetességeket, mint a Hangvilla, a Tűztorony a maga verbunkos dallamával, vagy éppen Auer Lipót szülőházát is.

A tervek szerint a jövőben minden héten tartanak zenei idegenvezetéseket, ezek időpontjáról a Tourinform Veszprém oldalán lehet bővebben tájékozódni.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.