2021. május 18.
//
Erik névnap

Ironikus, de a fizetős parkolás miatt lehet újra megállni a belvárosban

2020. július 4. 18:01
Július elsejétől ismét fizetős lett a parkolás, a belvárosban pedig már az első nap érzékelhetően csökkent a forgalom a parkolókban. Fotóriportunkban összehasonlítjuk a két héttel ezelőtti állapottal.

Június közepén készítettünk egy fotóriportot arról, hogy hogyan tette lehetetlenné a parkolást a belvárosban az ingyenes lehetőség, amit még a COVID-19 elleni védekezés során hoztak, mentesítve a közösségi közlekedést a tömegtől.

A veszélyhelyzet végével, a Kormány döntése értelmében  július 1-től viszont ismét visszatért a fizetős rendszer, tehát ugyanúgy parkolójegyet, vagy bérletet kell váltania azoknak, akik Veszprém, vagy az ország bármely településén kialakított parkolókban szeretnének megállni.

Az ingyenes lehetőség megszűnésének első napján végigjártuk ugyanazokat a sarkalatos utcákat, amelyeket két héttel korábban, ugyanabban a napszakban, mint első alkalommal, tehát a délelőtti órákban dokumentáltuk a változást.

A különbség szemmel látható.

Húszemeletes alatt 2020. június 17-én 

És 2020. július 1-jén

Júniusban a Hotel mögött

És júliusban ugyanott

A belváros szívében két hete...

Ma pedig majdnem mindenki szabályosan

Hotelparkolóban még kiszállni is nehéz volt júniusban

Feltűnt a kék autó, ami ugyanott parkolt (szabályosan) két hete is?

Nem tudjuk, ezek hogy kerültek oda két hete, de egészen biztos, hogy nem volt szabályos

És eltűntek...

Ha csak egy képpel kellene illusztrálni az ingyenes parkolás problémáját, ez lenne az

Mozgássérült parkoló már szabadon

Találják meg akövetkező két kép között az egyetlen különbséget!

A megállni tilos táblák árnyékában akkor...

és most

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Megváltó a patikában-egy veszprémi gyógyszerészcsalád huszadik századi története(i)
Megváltó a patikában-egy veszprémi gyógyszerészcsalád huszadik századi története(i)
Egy család, amelynek a patikájában Jávor Pál felesezett, a szalonjában püspökök teáztak, az egyik tagja pedig megmentette a Tűztornyot az oroszok géppuskájától: Veszprém ma nem lenne az, ami, a Kocsuba-Karabélyos família nélkül. 1911 és 1951 között ők voltak az Óváros tér mellett található Fekete Sas Gyógyszertár tulajdonosai, ez idő során rengeteget fényképeztek, filmeztek, leveleztek és nagy társasági életet éltek, így a család és a város története elválaszthatatlanul összefonódott.
140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete 2021. május 16-án ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. 1881-ben ezen a napon alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vörös-kereszt Férfiegylete, mely másnap a Magyar Országos Segélyező Nőegylettel egyesülve megalapította a Magyar Vöröskereszt elődjét.
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
Kétnapos akcióban gyűjtik a magyarországi Interspar áruházakban, köztük a veszprémiben is a macska- és kutyaeledeleket a „Mancs a bajban!” kezdeményezés keretében. Szombat délelőtt Veszprémben volt a program részleteit bemutató sajtótájékoztató.
Szombaton nyitottak meg az országos közművelődési és kulturális intézmények
Szombaton nyitottak meg az országos közművelődési és kulturális intézmények
A Veszprém Agóra 13 másik magyarországi agórával és több mint ezer közművelődési intézménnyel együttműködve rollup-kiállítással csatlakozott az országos megnyitó eseménysorozathoz.
Mentális menedékünk: a nosztalgia
Mentális menedékünk: a nosztalgia
Amikor 2020 tavaszán kitört a világjárvány, az emberiség nagy része a valóság elől menekülve a múlt felé fordult: régi filmekkel, zenékkel, emlékekkel leltünk megnyugvást. S bár ez elsőre klasszikus struccpolitikának tűnhet, pszichológusok szerint a nosztalgia akár segíthet is túllendülni a Covid letargiánkon.