Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elmarad az Anna-bál

2020. június 28. 5:04 // Forrás: mti
Bár az Anna-bál elmarad, a 8. Balatonfüredi Prímásversenyt az Anna Fesztivál keretében július 21-én és 22-én megtartják.

Az Anna-bál a járványhelyzet miatt elmarad, mivel nem tudták volna a megszokott színvonalon megrendezni, de a 8. Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit július 21. és 25. között megtartják Balatonfüred városa és a Hagyományok Háza szervezésében. A prímásversenyen kívül lesz operagála, kórusok koncertje és operettműsor - tette közzé közösségi oldalán Balatonfüred polgármestere, Bóka István.

Pál István Szalonna, a Balatonfüredi Prímásverseny szakmai felelőse a szervezőkkel azt közölte, hogy a versenyre minden, autentikus magyar népzenét játszó hegedűs pályázhat, aki a verseny napjáig betölti a 16. életévét, de még nem múlt el 35 éves. A versenyt a balatonfüredi Kisfaludy Galériában tartják.     Minden prímás két kötelező és egy szabadon választott versenyszámmal versenyez, öt-öt perc időtartamban.       Kötelező versenyszámként széki és gömöri összeállításokat adnak majd elő a versenyzők, szabadon választott műként pedig a teljes Kárpát-medence népzenei anyagából választhatnak. A megmérettetés során a szervezők minden versenyző számára gondoskodnak a megfelelő színvonalú kísérő zenekarról.

Az első három díjazott pénzjutalomban részesül, az első helyezett további nyereménye pedig, hogy felléphet a 196. Anna-bálon. A zsűri tagjai a magyar népzene szakemberei lesznek: Árendás Péter, Koncz Gergely, Lakatos Róbert és Salamon Beáta. Július 22-én este 9 órától a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncertet rendeznek a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.  Pályázni július 6-án 12 óráig lehet a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lap kitöltésével - tette hozzá. A versenyt Balatonfüred Város Önkormányzata, a Hagyományok Háza és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszéke szervezi.
 

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.