Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Autót adományoztak a vízimentőknek

2020. június 27. 4:00 // Forrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata
A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mentőautót adományozott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a Gattyán Alapítvány. A támogatás célja, hogy a Balaton, mint kiemelt turisztikai régió rendelkezzen egy kizárólag a vízimentők munkáját segítő mentőautóval.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata április elején, a közösségi oldalán tette közzé adománygyűjtő akcióját, melynek célja egy új mentőautó megvásárlása volt. A járvány miatt kialakult helyzet inspirálta a vízimentőket arra, hogy a szárazföldön is elindítsanak egy mentőegységet, amellyel szezonon kívül is hasznos segítséget nyújthatnak a Balaton régiójában élőknek. A mentőautó teljes vételára 31,5 millió forint volt.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor úgy fogalmazott, hogy nemrég még csak egy álomnak tűnt a mentőautó projekt, néhány nap múlva viszont már „élesben” is használhatják az autót.

– Amikor segítséget kértünk a mentőautó beszerzéséhez, álmunkban nem gondoltuk, hogy érkezik majd egy ilyen nagylelkű támogató, mint a Gattyán Alapítvány. Mindig is hittünk az összefogás erejében. Most is nagyon sokan álltak mellénk és segítették a projekt megvalósulását, de lássuk be, 31,5 millió forint hatalmas összeg. Ennyi pénzt még támogatók segítségével sem könnyű összegyűjteni – fogalmazott Bagyó.

Dr. Pápai György az Országos Mentőszolgálat orvos-igazgatója azt mondta, hogy az Országos Mentőszolgálat az idén is megerősített szolgálattal készül a balatoni szezonra. Nyáron a Balatonnál jelentősen nő a mentők esetszáma, ezért a mentőerőket a várható szükségletek szerint kiegészítik és átcsoportosítják. Ahol nincs a környéken mentőállomás, ott ideiglenes állomást, úgynevezett mentési pontot létesítenek, hogy szükség esetén minél közelebb legyen a segítség a lakossághoz, a nyaralókhoz. A mentőautók mellett Balatonfüreden és Sármelléken mentőhelikopter is rendelkezésre áll, továbbá a gyermekek életmentő ellátására speciális mentőegységet is működtetnek.

A Gattyán Alapítvány elsősorban a gyerekotthonokban élőknek nyújt évek óta segítséget, de a vírushelyzet miatt át kellett alakítani a támogatási terveit.  Az előrejelzések szerint az idén az átlagosnál több látogató lesz a tónál, ezért a biztonságuk érdekében úgy gondolták, hogy most a mentőautó a lehető legjobb segítség.

 

vehir.hu
további cikkek
Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. tegnap 12:00 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.