Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szociális munka nélkül szegényebbek lennénk

2020. július 3. 4:02
Az önkormányzat 20 millió forintot különített el azon szociális munkások részére, akik a koronavírus járvány ellen a frontvonalban harcoltak.

Szerda kora délután Porga Gyula polgármester Győri Piroskával a VKTT Egyesített Szociális Intézmény vezetőjével közösen számolt be a járvány elleni védekezés hátteréről és a jutalmazási rendszerről. A polgármester hangsúlyozta, hogy az utóbbi három hónap rendkívüli próbatétel volt mindenki számára, de a veszprémiek büszkén húzhatják ki magukat, hiszen példaértékű összefogás jött létre a városban.

Ahogy Porga Gyula fogalmazott.

az önkormányzat nem volt egyedül a küzdelemben, hiszen egy széles intézményi és polgári, civil kör vette körül, akik minden erejükkel a védekezés sikeréért dolgoztak. A frontvonalban dolgozók közül pedig külön ki kell emelni a szociális munkásokat, hiszen ők azok, akik a legveszélyeztetettebb korosztály tagjaival, az idősekkel foglalkoznak minden egyes nap.

A polgármester szerint erre a területre különösen nagy figyelem hárult országosan is, és sajnos több negatív eseménytől is hangos volt a média. Veszprém viszont egyszer sem került be az országos hírekbe ilyen kontextusban, ez pedig az itt dolgozók professzionális munkájának is köszönhető.

Porga Gyula kiemelte, hogy a VKTT Egyesített Szociális Intézmény dolgozói nem csak az idősápolásban vállaltak szerepet, hanem segítettek a vírus miatt létrehozott információs vonal fenntartásában is.

Mindezekért Veszprém város nem csak szavakkal szeretné megköszönni a munkájukat, hanem egy 20 millió forintos keretösszegű azonnali jutalommal is azon dolgozók felé, akik a frontvonalban küzdöttek, az Egyesített Szociális Intézmény, valamint a Veszprémi Családsegítő Intézmény kötelékében.

Győri Piroska a VKTT Egyesített Szociális Intézmény vezetője köszönetet mondott a polgármesternek minden munkatársa nevében.

A szociális munka társadalmi presztízse alacsony, ha az országos viszonyokat nézzük, de ilyen kisebb közösségben, mint amilyen Veszprémé is, nagyon sokat jelent számukra az önkormányzat megbecsülése, fogalmazott az intézményvezető.

Elmondta, hogy az apró gesztusok is sokat jelentenek nekik, ezekből több is volt a járványhelyzet alatt, viszont a mostani anyagi támogatásnak különösen nagy értéke van.

Újságírói érdeklődésre az intézményvezető elmondta, hogy a keretösszeg felosztása arányosan fog történni 132 kollégája között aszerint, hogy ki mennyit vállalt a védekezésből.

A kezdeményezéshez egyébként csatlakozott a térség több polgármestere is, akik szintén kiegészítették ezt az összeget, hogy a vidéken dolgozó szociális munkások is részesüljenek a támogatásból.

Porga Gyula végezetül elmondta, hogy jó szívvel adják ezt a jutalmat, hiszen szociális munka nélkül sokkal szegényebb lenne a város. Győri Piroska pedig kiemelte, hogy a jövőben is az idősekért fognak dolgozni, ugyanígy.

A támogatásról egyébként pénteken szavaz a közgyűlés, amelyről a Vehir.hu is tudósítani fog.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.