Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új lapszámmal és új oldallal jelentkezik az Ecoport magazin

2020. június 20. 4:00
Rendhagyó formában, csak online verzióban, ám kibővült tartalommal és új dizájnt kapott oldallal jelent meg a héten kiadónk gazdasági és életmód magazinjának 21. lapszáma, a címlapon dr. Lippai Norbert kórházigazgatóval.

Noha a koronavírus-járvány lassan talán lecsengőben van idehaza, az elmúlt hónapok bizonyos szempontból a mi elképzeléseinket is átírták, legalábbis a nyomtatott lapszámot illetően. Húsz online és print formátumban is elérhető lapszámmal a hátunk mögött természetesen azt szerettük volna, ha a legújabbat is kézbe vehetnék az olvasók, végiglapozhatnák, akkor azonban, amikor meg kellett terveznünk és elkészítenünk a lapot, még egyáltalán nem lehetett tudni, meddig fog elhúzódni a járvány, mikor fognak újra kinyitni a vendéglátóhelyek, a hotelek – azok az elsődleges terjesztőhelyek, ahol ingyenes médiatermékként elérhető a magazinunk. Ezért aztán úgy döntöttünk, ezt a lapszámot csak online formában hozzuk ki.

Ha azonban már erre a döntésre kényszerültünk, úgy gondoltuk, ideje egy régi tervünket megvalósítani:

legújabb, júniusi lapszámunk – a régiekkel együtt – már egy minden ízében megújult oldalon, az ecoport.hu domain cím alatt olvasható. A megújulás nemcsak teljes dizájncserét jelent, de némi tartalmi változást is: a magazin cikkei mellett naponta frissülő gazdasági hírekkel is jelentkezünk az oldalon.

De térjünk vissza a magazinra! Címlapinterjúnkban ezúttal, részben a koronavírus-járványra reflektálva, dr. Lippai Norberttel, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatójával olvashatnak egy beszélgetést, melyben szóba kerül az is, mekkora kihívást jelentett messziről érkezett, épp csak pár hónapja munkába állt főigazgatóként vezetnie az intézményt egy globális járvány idején, mit tart az orvoslásban a legfőbb „törvénynek”, vagy éppen mennyivel sokrétűbb a patológia szakterülete annál, amit elképzelünk.

A pandémia gyakorlatilag az egész életünkre hatással volt, ugyanakkor fontosnak tartottuk azt is, hogy az új lapszámban ne csak e körül forogjanak a beszélgetések, hanem a magazin lehetőséget nyújtson egy kicsit az eszképizmusra is. Éppen ezért igyekeztünk kicsit könnyedebb témákkal, mégis kellő mélységgel bíró témákkal jelentkezni.

Jubileumi beszélgetésre invitáltuk például Miklósa Erikával, akivel 30 éves pályafutásáról, közelgő 50. születésnapjáról, versenyszellemről és az EKF nagykövetségről is beszélgettünk.

Ellátogattunk Gyulafirátótra is az Old Blue csapatához, akik évente százezres nagyságrendben hasznosítanak újra kidobásra ítélt farmereket, amelyek aztán szőnyegként, párnaként, hátizsákként vagy éppen dísztárgyként születnek újjá.

A karantén alatt sokan „kipróbálhatták”, mit is jelent a home office, de a rugalmas munkában, vagy akár szabadúszókként dolgozók száma már korábban is növekedést mutatott. A magad urának lenni főleg a milleniumi és a Z generációk körében népszerű, kérdés azonban, mindenkihez passzol ez az életforma? Filep Szilviával, a Freelancer Blog alapítójával az új foglalkoztatási formákat és a szabadúszás nehézségeit is megvitattuk.

Csík Richárdot a többség talán önkormányzati képviselőként ismerik, pedig az életében ugyanolyan fontos szerepet tölt be a festészet is. Mi most utóbbi minőségében kerestük meg, hogy alkotásról, mesterekről és művészi hitvallásról beszélgessünk vele, miközben egy videón a műtermében is körbevezetett bennünket.

A művészet egyik igencsak rokon ágát képviseli Hölvény Kristóf fotóművész, aki az Utcazene pillanatait is megörökítette, szenvedélye elkapni azonban a kevésbé vidám pillanatokat is: többek készített már fotóriportot a Közel-Keletről és a menekültválságról is, nekünk pedig arról is mesélt, mi vonzza ezekben az élethelyzetekben.

Az új lapszámban emellett részletek olvashatók többek között a Pannon Egyetem zalaegerszegi kampusza mellett működő, önműködő autók tesztelésére is alkalmas pályáról, Trianon Balatonra gyakorolt hatásáról és a járvány előtt épp csak megnyílt, majd bezárt, de a gasztro és a kultúra szerelmeseit ismét váró Papírkutyáról, Veszprém új kultúrbisztrójáról.

A legújabb lapszám cikkei az ecoport.hu oldalon érhetők el.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Pár napja eltűnt a talapzatról a belváros egyik ikonikus szobra. Utánajártunk, hol lehet most a Fortuna-szobor és láthatják-e még valaha a veszprémiek? tegnap 15:51 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. tegnap 16:29 Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Április 22-e a Föld napja, egy olyan globális esemény, amely felhívja a figyelmet bolygónk védelmére, arra, hogy ennél nincs sürgetőbb az emberiség számára. A Föld napja célja, hogy tudatosítsa az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait, és ösztönözze a fenntartható cselekvéseket. tegnap 12:03 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? tegnap 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.