Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Körbebiciklizzük a Balatont

2020. július 8. 4:00
Nem egy, nem kettő, se nem három, hanem négy napot szánunk a magyar tengerre.

Sokan körbetekerték már a Balatont, és életre szóló, romantikus élményként emlegetik. A szerkesztőség egy része egy hét fős baráti társasággal most úgy vág neki, hogy nem feltétlenül szuperlatívuszokban beszél róla, hanem górcső alá vesz mindent, ami az útjába kerül: az út minőségét, a szállásokat, az étel-italkínálatot, a látnivalókat, érdekességeket, és persze azt, hogy milyen a koronavírus utáni biciklis élet a Balatonon. Előre felkészülünk: sokan lesznek.

Ez az a túra, ami majdnem minden magyar bakancsilistáján szerepel. Vannak, akik egy, mások három nap alatt, míg megint mások sosem tekerik körbe. A mostani tervünk is évekig a fiókban hevert, ám a koronavírus utáni lazításkor döntöttünk úgy, hogy ideje kiszabadulni a nyárba.

Fotó: Sebastian Mey, PixabayFotó: Sebastian Mey, Pixabay

Az elképzelés az, hogy Balatonalmádiból indulva nyugat felé indul a társaság, akik közül néhányan rendszeresen kerékpároznak 40-50 km-t, de senki sem egy kifejezetten nagy túrabiciklis, az erőnlét és az állóképesség mindenkinél az átlagos kategóriába esik. Ezért is választottuk a három éjszakás verziót. A tervek szerint egy estét Badacsonytomajon, egyet Fonyódon, egyet pedig Zamárdiban töltünk. Nem feszített tempót szeretnénk menni, hanem élvezni akarjuk a kilométereket, a tájat, másodsorban a baráti társaságot, hisz csapatunk tagjai közt lesznek olyanok, akik a vírus miatt már hosszú hónapok óta nem látták egymást.

Kíváncsian várjuk, hogy tényleg igaz-e a legenda, miszerint megszaporodtak a biciklisek a Balaton-parton, tényleg mindenki kerékpározik-e mostanában, jó-e már a víz, az északi vagy a déli part jobb, és hogy a vendéglátósok is epekedve versenyeznek-e a vendégekért?

Nem a helyszínről jelentkezünk, hanem utólag lehet majd elolvasni a benyomásokat, és persze kommentben megszakérteni, hogyan kellett volna másképp, vagy éppen mi volt a jó húzás.

A tapasztalatokkal hamarosan a jelentkezünk! Csak legyen jó idő.

Ge. Á.
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.