2020. július 15. // Henrik névnap

Körbebiciklizzük a Balatont

2020. július 8. 4:00
Nem egy, nem kettő, se nem három, hanem négy napot szánunk a magyar tengerre.

Sokan körbetekerték már a Balatont, és életre szóló, romantikus élményként emlegetik. A szerkesztőség egy része egy hét fős baráti társasággal most úgy vág neki, hogy nem feltétlenül szuperlatívuszokban beszél róla, hanem górcső alá vesz mindent, ami az útjába kerül: az út minőségét, a szállásokat, az étel-italkínálatot, a látnivalókat, érdekességeket, és persze azt, hogy milyen a koronavírus utáni biciklis élet a Balatonon. Előre felkészülünk: sokan lesznek.

Ez az a túra, ami majdnem minden magyar bakancsilistáján szerepel. Vannak, akik egy, mások három nap alatt, míg megint mások sosem tekerik körbe. A mostani tervünk is évekig a fiókban hevert, ám a koronavírus utáni lazításkor döntöttünk úgy, hogy ideje kiszabadulni a nyárba.

Fotó: Sebastian Mey, PixabayFotó: Sebastian Mey, Pixabay

Az elképzelés az, hogy Balatonalmádiból indulva nyugat felé indul a társaság, akik közül néhányan rendszeresen kerékpároznak 40-50 km-t, de senki sem egy kifejezetten nagy túrabiciklis, az erőnlét és az állóképesség mindenkinél az átlagos kategóriába esik. Ezért is választottuk a három éjszakás verziót. A tervek szerint egy estét Badacsonytomajon, egyet Fonyódon, egyet pedig Zamárdiban töltünk. Nem feszített tempót szeretnénk menni, hanem élvezni akarjuk a kilométereket, a tájat, másodsorban a baráti társaságot, hisz csapatunk tagjai közt lesznek olyanok, akik a vírus miatt már hosszú hónapok óta nem látták egymást.

Kíváncsian várjuk, hogy tényleg igaz-e a legenda, miszerint megszaporodtak a biciklisek a Balaton-parton, tényleg mindenki kerékpározik-e mostanában, jó-e már a víz, az északi vagy a déli part jobb, és hogy a vendéglátósok is epekedve versenyeznek-e a vendégekért?

Nem a helyszínről jelentkezünk, hanem utólag lehet majd elolvasni a benyomásokat, és persze kommentben megszakérteni, hogyan kellett volna másképp, vagy éppen mi volt a jó húzás.

A tapasztalatokkal hamarosan a jelentkezünk! Csak legyen jó idő.

Ge. Á.

További cikkek

Nem szemétdomb, hanem hulladékhegy alakult ki a Haszkovón
Nem szemétdomb, hanem hulladékhegy alakult ki a Haszkovón
Újabb fejezetéhez érkezett az illegális hulladéklerakók és a városi közszolgáltató véget nem érő szappanoperája. Most a Haszkovó 13. mellett alakult ki egy olyan lerakat, ami akár három társasházi lakás lomjait is kiteszi. A VHK munkatársai szerdán elszállítják a hulladékot, habár egyszerűbb megoldás is lehetett volna.
Már nem kell korán kelni az üstökösért
Már nem kell korán kelni az üstökösért
Akit kicsit is érdekel a csillagászat, az valószínűleg hallott már a szabad szemmel is látható C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös érkezéséről. A jó hír, hogy mostantól már nem kell hajnalban kelni a látványosságért.
330 férőhelyes épületszárnnyal bővült a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
330 férőhelyes épületszárnnyal bővült a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Megszüntetve a börtönök túltelítettségét, országszerte tíz büntetés-végrehajtási intézet bővült új épületszárnyakkal. Az elkészült beruházások hivatalos átadó ünnepségét hétfőn tartották Veszprémben.
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Pénteken a Veszprémi Állatkertbe is ellátogatott az Európai Friss Kalandok rendezvénysorozat, amely játékos és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokon keresztül népszerűsítette a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását.
Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a közrádióban.
2020. július 15. // Henrik névnap