2020. július 15. // Henrik névnap

Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani

2020. június 2. 5:01
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.

A járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések betartásával lehetőség van szabadtéri rendezvények szervezésére és azokon való részvételre. Az ezt szabályozó rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A rendelet szerint nézők részvételével tarthatók meg a szabadtéri sportrendezvények, színházi előadások, mozi, cirkusz, szabadtéri kiállítások, irodalmi és könyvszakmai rendezvények, közgyűjtemény, közművelődési intézmény, közösségi színtér által szervezett kulturális rendezvények.

Szabadtérinek minősül az a rendezvény is, amelyen a nézőket sátorral, féltetővel védik az időjárástól, és a fallal körülvett ám fedetlen területen – például stadionban – megrendezett programok is. 

Az ülőhelyekkel megrendezett programokon csak minden második sorban ülhetnek nézők, és soron belül is két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni. A résztvevőknek a nézőtéren kívül is mindenhol kötelező a másfél méteres védőtávolság megtartása.

A zenés-táncos rendezvények megrendezése továbbra is tiltott, ha a részvételhez nem kell ülőhelyre megváltott jeggyel rendelkezni – az ültetett koncertek tehát a már említett nézőtéri elrendezéssel megtarthatók.

vehir.hu

További cikkek

Nem szemétdomb, hanem hulladékhegy alakult ki a Haszkovón
Nem szemétdomb, hanem hulladékhegy alakult ki a Haszkovón
Újabb fejezetéhez érkezett az illegális hulladéklerakók és a városi közszolgáltató véget nem érő szappanoperája. Most a Haszkovó 13. mellett alakult ki egy olyan lerakat, ami akár három társasházi lakás lomjait is kiteszi. A VHK munkatársai szerdán elszállítják a hulladékot, habár egyszerűbb megoldás is lehetett volna.
Már nem kell korán kelni az üstökösért
Már nem kell korán kelni az üstökösért
Akit kicsit is érdekel a csillagászat, az valószínűleg hallott már a szabad szemmel is látható C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös érkezéséről. A jó hír, hogy mostantól már nem kell hajnalban kelni a látványosságért.
330 férőhelyes épületszárnnyal bővült a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
330 férőhelyes épületszárnnyal bővült a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Megszüntetve a börtönök túltelítettségét, országszerte tíz büntetés-végrehajtási intézet bővült új épületszárnyakkal. Az elkészült beruházások hivatalos átadó ünnepségét hétfőn tartották Veszprémben.
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Pénteken a Veszprémi Állatkertbe is ellátogatott az Európai Friss Kalandok rendezvénysorozat, amely játékos és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokon keresztül népszerűsítette a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását.
Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a közrádióban.
2020. július 15. // Henrik névnap