Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani

2020. június 2. 5:01
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.

A járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések betartásával lehetőség van szabadtéri rendezvények szervezésére és azokon való részvételre. Az ezt szabályozó rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A rendelet szerint nézők részvételével tarthatók meg a szabadtéri sportrendezvények, színházi előadások, mozi, cirkusz, szabadtéri kiállítások, irodalmi és könyvszakmai rendezvények, közgyűjtemény, közművelődési intézmény, közösségi színtér által szervezett kulturális rendezvények.

Szabadtérinek minősül az a rendezvény is, amelyen a nézőket sátorral, féltetővel védik az időjárástól, és a fallal körülvett ám fedetlen területen – például stadionban – megrendezett programok is. 

Az ülőhelyekkel megrendezett programokon csak minden második sorban ülhetnek nézők, és soron belül is két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni. A résztvevőknek a nézőtéren kívül is mindenhol kötelező a másfél méteres védőtávolság megtartása.

A zenés-táncos rendezvények megrendezése továbbra is tiltott, ha a részvételhez nem kell ülőhelyre megváltott jeggyel rendelkezni – az ültetett koncertek tehát a már említett nézőtéri elrendezéssel megtarthatók.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.