Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C

Tabletekkel támogatták az egészségügyi dolgozókat

2020. május 30. 4:00
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületével kötött megállapodás értelmében 1000 darab táblagépet adományozott azoknak az egészségügyi szakdolgozóknak, akik a koronavírus járványban segítettek és családjukban távoktatásban tanuló, de korszerű informatikai eszközzel nem rendelkező gyermekeket nevelnek.

Az ünnepélyes átadóra kedd délután került sor a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag-termében, ahol Veszprém megyéből 32 egészségügyi dolgozónak adták át a pályázaton elnyert eszközöket saját használatra.

Az eseményen Szánti Istvánné, MESZK Országos Szervezet járóbeteg-ellátási alelnöke elmondta, hogy összesen 105 millió forint értékben tudtak tableteket vásárolni, ezeket pedig pályázat útján hirdették meg a kollégáknak.

Összesen 3800 pályázat érkezett be, amiből 2250 volt érvényes, így köztük osztották szét az informatikai eszközöket.

Az alelnök kiemelte, hogy az elbírálás egy külön pontrendszer alapján történt, ahol igyekeztek a leginkább rászoruló kollégákat segíteni.

Az 1000 db eszközt az országban megyénként az egészségügyi dolgozók létszámának függvényében osztották szét, így Veszprém megyéből 32-en, ezen belül a megyei kórházból 8-an kaptak.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.