2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Elmarad a VeszprémFest

2020. június 3. 4:00
Jövőre viszont hét napos lesz, és három fellépőt már be is jelentettek.

Ebben az évben nem tudják megrendezni a VeszprémFestet – a hírt Mészáros Zoltán fesztiváligazgató jelentette be a fesztivál közösségi felületén. 

A Jazz+Az, a Postmodern Jukebox és Juan Diego Flores egy évvel később, a 2021-es fesztivál keretében mégis eljön majd Veszprémbe – az ő fellépéseikre megváltott jegyek automatikusan érvényesek lesznek a jövő nyári alkalommal. Ezeket a jegyeket nem váltják vissza.

Dido – aki két este is színpadra állt volna idén júliusban – biztosan nem lesz itt jövőre, így azok, akiknek az ő koncertjére volt jegyük, azt 2021-ben egy szabadon választott estén érvényesíthetik, amihez 1500 forintos italkupont is kapnak. Aki nem talál kedvére való programot a jövő évi felhozatalban, annak visszafizetik a jegy árát – a döntéssel érdemes még várni, a fellépőket várhatóan novemberben jelentik be.

Mészáros Zoltán azt is elmondta, hogy a 2021-es Veszprémfest a megszokottnál hosszabb, 7 napos lesz, és a História kert mellett visszatérnek a várba és a jezsuita templomba is. 

 

Söge

További cikkek

Színházaink a nyitás felé
Színházaink a nyitás felé
Fontos állomáshoz érkeztünk a négymillió beoltottal, hiszen a kormány engedélyezi a színházak megnyitását, a teátrumok látogatását, legalábbis azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Kellerné Egresi Zsuzsannát, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzserét, a Pannon Várszínház igazgatóját, Vándorfi Lászlót, valamint Szántó Viktóriát, a Kabóca Bábszínház igazgatóhelyettesét kérdeztük.
A Covid utáni első koncert az igazi hősöknek szól majd a Hangvillában
A Covid utáni első koncert az igazi hősöknek szól majd a Hangvillában
Új értelmezést nyert a „hős” jelző, a békeidőben tanúsított hőstetteket a Hangvilla most egy különleges ajándékkal hálálja meg. Május végén, a Covid-járvány után először tartanak zenei rendezvényt a kulturális központban, a vendégkör viszont speciális lesz. Erről, valamint a kulturális szféra járvány utáni új kihívásairól is beszélgettünk a Hangvilla igazgatójával.
Elmarad a Gizella-napok
Elmarad a Gizella-napok
Közösségi oldalán jelentette be az egyébként nem meglepő hírt a Veszprémi Programiroda: idén sem rendezik meg a Gizella-napokat a járványhelyzet miatt.
Hollywood nyomában Magyarországon
Hollywood nyomában Magyarországon
Vörös veréb, Fekete özvegy, Vaják. Csak néhány azok közül a hollywoodi produkciók közül, amelyeket részben vagy egészben kis hazánkban forgattak. Az elmúlt években Magyarország egyre népszerűbb lett a filmesek körében, a mozgókép és az utazás szerelmeseinek pedig izgalmas felfedezést jelenthet felkeresni a forgatási helyszíneket.
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Veszprém Európa Kulturális Fővárosaként (EKF) 2023-ban nem csupán a látogatóknak szeretné megmutatni a Bakony-Balaton térség szépségeit, hanem a programsorozat a régiós identitást is erősíteni akarja. Ezt a kettős célt szolgálja az is, hogy június 23. és 26. között Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad otthont a Magyar Mozgókép Fesztiválnak - mondta el az MTI-nek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos.