Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Július 30. és augusztus 1. között rendezik meg az 52. Kékszalagot

2020. május 22. 12:09 // Forrás: MTI
Július 30. és augusztus 1. között rendezik meg idén a Balaton legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot.

A hagyományos, idén 52. alkalommal megszervezett versenyt eredetileg július 4-6 között tartották volna, ám a koronavírus-járvány miatt a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) már május 6-án úgy döntött, hogy későbbre halasztja.    

Az MVSZ pénteki tájékoztatása szerint a Balatonfüred városával, a szponzorokkal és a médiapartnerekkel folytatott egyeztetések eredményeként született meg az új időpont.    

Az 51. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt előtt Balatonfüred közelében 2019. július 18-án. MTI/Bodnár BoglárkaAz 51. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt előtt Balatonfüred közelében 2019. július 18-án. MTI/Bodnár Boglárka

Kollár Lajos, a szövetség elnöke a közlemény szerint "reméli, hogy a hatósági korlátozó intézkedések fokozatos feloldásával minél jobban megjön majd a vitorlázók kedve a versenyzésre". A sportvezető azt is hangsúlyozta, hogy a vitorlázást egészségügyi szempontból teljesen biztonságosnak tartja, mivel a részt vevő hajók a rajtot követően szétoszlanak a vízen. Az elnök szerint az sem lehetetlen, hogy a hajózás nélküli tavasz után a résztvevők száma megközelítheti az 50. jubileumi Kékszalagon elért, 681 hajós rekordot.

A szövetség pénteken azt is közölte, hogy az idei verseny hivatalos neve 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, és a verseny a megszokott, Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred útvonalon halad majd.

Tavaly 561 hajó állt rajhoz, amelyből a rendkívül gyenge szélben végül 269 futott be a limitidő alatt. A versenyt a Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django katamarán nyerte, amely 15 óra 37 perc alatt teljesítette a távot.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.