Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden új súlyos beteget Budapestre szállítanak

2020. május 17. 5:00 // Forrás: mti
Mivel a kórházi ellátást igénylők száma fokozatosan csökken, a kórházak tehermentesítése és az ellátások visszaállítása érdekében újra a két kiemelt kórházba - a Szent László Kórházba és a Korányiba - szállítják az új, súlyos állapotú koronavírusos betegeket – rendelte el Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn.

A döntés célja, hogy a koronavírusos betegek ellátása minél kevesebb helyen történjen, "hogy a többi kórházban felszabaduló kapacitások lehetővé tegyék, hogy minél hamarabb elkezdődhessenek a járvány miatt halasztott vizsgálatok, beavatkozások". A kórházak tehermentesítésével csökken a koronavírusos betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók száma, és fokozatosan helyet adhatnak az újra induló elektív, tervezett kórházi beavatkozásoknak, rehabilitációnak.

Jelenleg 35 kórházban ápolnak koronavírusos beteget szerte az országban. A most életbe lépő beutalási rend szerint az újonnan igazolt betegeket, akik kórházi kezelést igényelnek és szállítható állapotban vannak, a Dél-pesti Centrumkórházba (Szent László kórházba) és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállítják. Ez így történt a járvány elején is. 

Második vonalban: a kiskunhalasi, a miskolci, a szekszárdi és az ajkai kórházba, vagy ha ezek kapacitásai megteltek, a többi területileg illetékes kórházba szállíthatóak.

Bár az utasítás elsősorban az új esetekre vonatkozik, a kórházak kérhetik a már bent fekvő betegek Budapestre szállítását is abban az esetben, ha az állapotak súlyosbodna, és az átszállítást az ellátó kórház indokoltnak tartja. Ha a kórház helyben szeretné folytatni a kezelést, akkor természetesen nem kell elszállítani a beteget. Enyhe tüneteket mutató betegeket továbbra sem kell kórházba szállítani, ők otthoni karanténban maradhatnak.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.