Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legújabb albumát ajánlotta fel a Gizella Nőikar az idősek otthona lakóinak és dolgozóinak

2020. május 10. 4:00
Cédét adományozott a Völgyikút Idősek Otthonának a Gizella Nőikar

A Gizella Nőikar tagjai úgy döntöttek, hogy bár a hagyományos, Gizella-napok keretében május 10-re tervezett nagykoncertjük a járványhelyzet miatt idén elmarad, mégis szeretnének „koncertet adni” a Veszprém művészeti életében oly fontos Gizella névnap hetében. A zenei élményt ezúttal CD formájában, adományként adták át a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesı́tett Szociális Intézménye II. számú Idősek Otthona lakóinak és dolgozóinak kedden a veszprémi Völgyikút utcában.

 Fotó: Kruppa-Jakab Éva

A koronavı́rus járvány miatt bevezetett karantén talán az időseknek a legnehezebb. A bentlakásos idősek otthonában élőkre a legszigorúbb szabályok vonatkoznak: látogatási tilalom van érvényben, és a lakók sem hagyhatják el az intézményt.

A Gizella Nőikar karnagya, Borbásné Gazdag Gabriella a VKTT Egyesített Szociális Intézménye II. sz. Idősek Otthona vezetőjének, Kaszásné Lovasi Líviának adta át a kórus „...lelkemet megvidámítja...” című albumának húsz tiszteletpéldányát. Az intézményvezető örömmel vette át az ajándékot.

Az adományozás célja, hogy a nőikar által megszólaltatott műveket az otthon idős lakói akár a saját lakrészükben, majd a járvány levonulása után a társalgókban, a foglalkozásokon, irodalmi esteken hallgathassák, élvezhessék, s az ő lelküket is megvidámı́tsa a veszprémi kóruszene. Természetesen a Gizella Nőikar célja az is, hogy az otthonban dolgozók számára is örömet, felüdülést nyújtson a zene ebben a rendkívül megterhelő időszakban.

Az adomány átadása során a karnagy és az intézményvezető egy későbbi élő koncert lehetőségéről is egyeztettek. A kórus a bentlakók egyik jövőbeni rendezvényét, ünnepségét szeretné előadásával szı́nesebbé tenni.

A Gizella Nőikar Veszprém Megyei Jogú Város kiemelt művészeti együtteseként veszprémi önkormányzati intézményt kívánt támogatni, ezzel is jelképezve az összefogást és a segı́tségnyújtás fontosságát.

Fotó: Kruppa-Jakab Éva

vehir.hu
további cikkek
Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. ma 8:31 Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. tegnap 12:00 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34 Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját A veszprémi Szent Mihály-főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről. 2024. április 26. 22:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.