2021. április 16.
//
Csongor névnap

Őszi hétvégéken hívogat a Völgy

Idén is lesz Völgy, csak nem akkor és nem úgy, ahogy tervezték.

Miután a kormány augusztus 15-ig betiltotta az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, a Művészetek Völgye szervezői is B tervre álltak át. Rögtön kettőre.

Mint weboldalukon írják, akik az idei fesztiválra valamilyen bérletet váltottak, azok két opció közül választhatnak, ha szeretnének Kapolcsra és környékére látogatni: vagy a jövő évi, jubileumi, 30. Művészetek Völgyén használják fel a 2020-ra megváltott jegyüket, vagy pedig idén szeptemberben a "Völgyhétvégéken" váltják be azokat.

Szeptember négy hétvégéjén rendeznek programokat a Völgyben – ezek részleteit később közlik majd. 

Annyi mindenesetre tudható, hogy a nyári fesztiválra megváltott 10 napos bérlet 4, az 5 napos bérlet 2, a 3 napos bérlet pedig 1 választott hétvégére jelent belépőt. 

Aki sem az idén szeptemberi, sem a 2021-es nyári programokra nem szeretné átütemezni a megváltott jegyeit, két dolgot tehet: május közepétől visszaválthatja azokat, vagy lemondhat a visszatérítésről, ezzel támogatva a fesztivált. 

Arra kérünk titeket, ne szomorkodjatok! Az egészségünk a legfontosabb, és ha most kitartunk és mindannyian otthon maradunk, hamarosan újra megölelhetjük egymást és feltöltődhetünk a kedvenc településeinken zenével, tánccal, színházzal, dalokkal, újcirkusszal, kiállításokkal, kézműveskedéssel, bringázással, túrázással, szeretettel, nevetéssel, völgyélményekkel

– biztatják közönségüket zárszóként a Művészetek Völgye szervezői. 

Söge
Domján Attila

További cikkek

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja - közölte a Nemzeti Színház pénteken.
Elmondani az elmondhatatlant
Elmondani az elmondhatatlant
A mai napig vita tárgyát képezi, lehet-e hiteles alkotást készíteni olyan sokkoló témákról, mint a holokauszt. Az elmúlt évek többszörösen díjazott filmalkotásai arra engednek következtetni, lehet, sőt, érdemes több megközelítést alkalmazni. A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja apropóján ajánlunk öt hazai filmet.
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity. Érdemes megjegyezni ezt a kifejezést, ugyanis a közeljövőben sokszor elhangzik majd az Európa Kulturális Főváros 2023 aktuális hírei között. Magyarul aktív városra fordítható fantázianév fedi azt a projektet, ami a régi Heim Pál Gyermekkórház épületét alakítja át egy új, immáron a kultúrát és az aktív kikapcsolódást magában foglaló intézménnyé.
14 bámulatosan szép könyvtár
14 bámulatosan szép könyvtár
Talán nem nekik jut a legnagyobb megbecsülés a munkaerőpiacon, de ők dolgozhatnak az egyik legszebb környezetben. A könyvtárosok világnapján 14 lenyűgöző könyvtárt mutatunk a világból.
Kancsók, szekrény és óra a Sédben
Kancsók, szekrény és óra a Sédben
Megjelent a Séd folyóirat idei második száma.