Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem változik az érettségi időpontja

2020. április 24. 16:39
A járványügyi szakemberek is egyetértenek abban, hogy szigorú biztonsági intézkedésekkel elkezdődhetnek az érettségi vizsgák május negyedikén - közölte Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkára a kormány Facebook-oldalán pénteken.

Maruzsa Zoltán kiemelte: a kormány május 4. és 21. között jelölte ki az írásbeli érettségi vizsgák időpontját, de nyilvánvalóvá tette, hogy ez a járványhelyzet alakulásának függvényében változhat. A vizsgákat tervezhető módon, a védekezésre alkalmas időpontban kell megszervezni, az időpont meghatározása nem politikai kérdés - rögzítette. 

Kapcsolódó cikk
Május 4-én kezdődik az érettségi
Néhány tantárgy kivételével csak írásbeli vizsgát szerveznek.

A köznevelési államtitkár elmondta, hogy a szükséges egyeztetések megtörténtek, kikérte többi között a Nemzeti Pedagógus Kar, a Pedagógusok Szakszervezete, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és az országos tisztifőorvos véleményét. Külön kiemelte az Országos Diáktanáccsal folytatott online egyeztetést, ahol a 19 résztvevőből 17 szavazott a május 4-i kezdésre. A diákok érettségizni akarnak - jelentette ki Maruzsa Zoltán.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) határozata értelmében azok a diákok is jelentkezhetnek a technikumok szakmai vizsgára felkészítő, két évfolyamos képzésére, akik a járványhelyzet miatt most nem kívánnak vagy nem tudnak érettségi vizsgát tenni, azoknak a tanulóknak, akik így tanulnak tovább, az érettségit utólag, legkésőbb a szakmai vizsgáig kell megszerezniük. 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.