Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bértámogatással, képzéssel, forrásokkal segíti a gazdaságot a kormány

2020. április 7. 11:33
Bejelentették a kormány gazdaságvédelmi akciótervének részleteit kedd délelőtt.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter több részletét is kifejtette annak a gazdaságvédelmi akciótervnek, amit hétfőn Orbán Viktor jelentett be. 

A munkahelyek védelmében az elkerülhetetlen leálláshoz kötődő bért az állam maximum 3 hónapra 70%-ban átvállalja. A miniszter hozzátette: bízik benne, hogy a munkavállalók ebben az időszakban sem maradnak otthon, hanem egyéb, a cég szempontjából hasznos tevékenységet végezhetnek, például online továbbképzéseken vehetnek részt. A kutatás-fejlesztési területen dolgozók esetében a következő három hónapban a munkavállalók bérének 40% munkabér támogatásban részesíti az állam.  Két százalékponttal csökkentik a szociális hozzájárulási adót, felgyorsítják az áfa-visszaigénylést. A fizetés nélküli szabadságra küldött munkavállalóknak nem szűnik meg az egészségbiztosítása. 

Palkovics László februárban Veszprémben (vehir archív, Domján Attila)Palkovics László februárban Veszprémben (vehir archív, Domján Attila)

Online távképzéseket indítanak, hogy a magyar gazdaság a jövőben is high tech és zöld gazdaság lehessen. Az informatikai távképzésben résztvevők tandíjának 95%-át a kormány át fogja vállalni. Az egyetemisták egyszeri, 500 ezer forint értékű kedvezményes diákhitelt vehetnek fel az elmaradó diákmunka okozta beévtel-kiesés kompenzálására. Annak a 75 ezer végzett hallgatónak az esetében, aki a diplomáját megszerezte, de nyelvvizsga hiányában még nem vehette át, eltekintenek a nyelvvizsga megszerzésétől. 

Az olyan különösen érintett ágazatok, mint a turizmus, a kreatív-, egészség-, élelmiszer- és az építőipar vagy a logisztika, a kormány a következő három évben több százmilliárd forint értékben működtet majd programokat. A turizmusban ki lehet használni azt az időszakot, amíg nincsenek vendégek: fejlesztésekre, felújításokra, a szolgáltatási színvonal növelésére új forrásokat tesz elérhetővé a kormány.  

Támogatják a vállalkozásokat: likviditási hitelgarancia és tőkeprogramokat hoznak létre minden vállalattípusra, megvédik a magyar tulajdont, nem szeretnék ha a jól működő magyar vállalatok külföldi kézbe kerülnének.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.