Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

38 éves a legfiatalabb magyarországi áldozat

2020. március 31. 12:04
A magas vérnyomás is kockázati tényező.

Közzétette a Magyarországon elhunyt koronavírusos fertőzöttek életkorát, nemét és krónikus betegségeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az adatok a kormányzati tájékoztató portálon férhetők hozzá. 

illusztráció: MTIillusztráció: MTI

Az adatsorból kiderül, hogy hazánkban a legfiatalabb áldozat egy 38 éves férfi volt, aki krónikus hasnyálmirigy-gyulladással és alkoholos májkárosodással küzdött. A legfiatalabb elhunyt nő 41 éves volt, az ő egyetlen megjelölt krónikus betegsége a magas vérnyomás volt. Az elhunytak átlagos életkora 71,4 év. 

A kockázatot növelő krónikus állapotok közül a szív- és érrendszeri megbetegedések és a magas vérnyomás a leggyakoribbak, de a légzőszervi problémákkal: tüdőbetegségekkel, asztmával küzdők valamint a cukorbetegek is életüket vesztették a koronavírus-fertőződés után. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.