2021. április 12.
//
Gyula névnap

Nem fejezik be a magyar kosárlabda-bajnokságokat

2020. március 17. 17:05
MTI/vehir.hu
A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kedden befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. A döntés értelmében a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B Piros csoport 3. helyén zárja a 2019/2020-as idény küzdelmeit.

Az MKOSZ közleménye emlékeztet rá, hogy március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag.    

A szervezet ezt követően megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, miként állnak a bajnokság folytatásához, és a beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be.

A Hoya-PE Veszprém számára is befejeződött az idény - Fotó: veszpremkosar.hu (archív)A Hoya-PE Veszprém számára is befejeződött az idény - Fotó: veszpremkosar.hu (archív)

Ezt elfogadva az elnökség kedden úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.

A férfi Magyar Kupát ebben az idényben nem rendezik meg, egyúttal valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.

A szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le.

A döntés értelmében a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B Piros csoport 3. helyén zárja a 2019/2020-as idény küzdelmeit, így biztosan nem tudja kivívni az A-csoportba való feljutást.

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapatát üzemeltető gazdasági társaság igazgatója, Naményi Miklós a vehir.hu megkeresésére elmondta, hogy számítottak a szövetség döntésére, ugyanakkor a helyzetük korántsem egyszerű.

A helyzet nehézségét valójában az okozza, hogy rajtunk kívülálló körülmények miatt ért véget idő előtt a bajnokság, így a játékosaink úgymond munkanélkülivé váltak. Természetesen megpróbáljuk megtalálni a szerződések újratárgyalásának legjobb módját, a vezetőségünk emiatt is már ma este összeül.

- nyilatkozta.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 3. 2021. április 10. 17:30 Budapest, MAFC Sportcsarnok MAFC HOYA-PE Veszprém 91-62
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 2. 2021. április 7. 20:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém MAFC 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 1. 2021. április 3. 17:30 Budapest, Gabányi Sportcsarnok MAFC HOYA-PE Veszprém 95-83
előző események betöltése