Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elmaradnak az önkormányzati megemlékezések Veszprémben

2020. március 9. 16:43
Veszprémben is törölték a nemzeti ünnephez kapcsolódó önkormányzati tömegrendezvényeket.

Hétfő délután juttatta el a sajtóhoz a törlés hírét Porga Gyula polgármester. A városvezető közleményét az alábbiakban közöljük:

"Bár szerencsére Veszprémben továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, de a vírus veszélyei miatt idén mi sem tartjuk meg a hagyományos március 15-i emlékező tömegrendezvényeket városunkban. Tesszük ezt az operatív törzs szakmai ajánlását követve, a védelmi bizottság elnökével – valamint az ellenzéki frakciók vezetőivel – folytatott egyeztetés nyomán. 

Javaslom, hogy városunk iskolai és civil közösségei is fontolják meg a sokakat megmozgató rendezvények megtartását. Senkit se tegyünk ki a megbetegedés veszélyének! 

Ugyanakkor jelzem, hogy az utókor tisztelete jeléül – a veszprémiek nevében – koszorút helyezek el az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek emékműve előtt. A középületeken kívül a város fő útvonalait ezúttal is zászlódíszbe öltöztetjük, és a nemzeti zászló kitűzésére kérem a lakóközösségek képviselőit valamint a magánházak tulajdonosait is. A Pro Urbe és a Szabad Sajtó díjakat idén szűkebb körben adjuk át. 

A városi ünnepségre készülő Hriszto Botev Általános Iskola tanárainak és diákjainak köszönöm a fáradozását, miként köszönöm valamennyi veszprémi megértését!"

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.