Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
17°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
17°C

Koronavírus miatt törölhetik a március 15-ei ünnepségeket

2020. március 7. 15:50 // Forrás: mti
Az operatív törzs javaslatot tett a kormánynak a március 15-ei központi ünnepségek megrendezésének felfüggesztésére - közölte Lakatos Tibor az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szombati sajtótájékoztatóján.

Erről a kormány döntése később várható - tette hozzá. Közölte továbbá, hogy szüneteltetni kell a Milánó-Budapest és a Milánó-Debrecen repülőjáratot, az intézkedések végrehajtása folyamatban van.

Lakatos Tibor elmondta, az operatív törzs hétvégén is ülésezik és intézkedéseket hoz. Közölte azt is, hogy bűncselekményt követ el az, aki nem veti alá magát a járványügyi intézkedéseknek.

FRISSÍTÉS:

A kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget.

Bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek. Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja. Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek

- fogalmazott a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője és Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák NoémiLakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője és Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák Noémi

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.